Obavijesti

News

Komentari 9

Ribari se požalili Piculi: 'Neka puštu ljude da love malu ribu'

Ribari se požalili Piculi: 'Neka puštu ljude da  love malu ribu'
4

Ribari s Ugljana, Pašmana i Velog Rata u Bruxellesu su se sastali s europskim zastupnikom Piculom koji je obećao posvetiti se rješavanju problema koji ih muče

VIDEO

Neka malo olabave regule, neka puste ljude da lovu malu ribu jer od penzije se ne more živiti, poručila je u srijedu Eva Dušević (74) iz Velog Rata eurozastupniku Toninu Piculi. Ona je s još 11 ribara s Pašmana, Ugljana i Velog Rata četverodnevnom radnom posjetu Bruxellesu pokušala prenijeti Piculi koji probleme najviše tište domaće ribare. 

Picula je za njih imao dobru vijest.

- Upravo sastavljamo neformalnu radnu grupu od 70-tak eurozastupnika koji bi se bavili problemima pomorskih zemalja, pa i ribara. Moći ćemo iznositi specifične probleme, tako i naše, kako bismo mogli davati i konkretna rješenja - izjavio je Picula. On bi trebao postati potpredsjednikom tog tijela koje će imati popriličnu snagu da utječe na odluke Parlamenta jer će u njemu sjediti deset posto od svih zastupnika. Picula će bit zadužen za probleme otočana. 

U susretu u Bruxellesu ribari su dobili priliku da se upoznaju na koji način mogu utjecati na odluke koje se njih tiču.

- Ovo je početak naših napora da se predstavimo Europi kako bismo mogli utjecati na njih i mijenjati stvari da bi našim ribarima na kraju bilo bolje - rekao je Duško Vidov (59), načelnik općine Kali. A upravo je u tom mjestu smješteno 30 posto naše ribarske flote. 

Problem su i sportski ribolovci koje nitko ne kontrolira

Jedan od problema ribara su i sportski ribolovci koji izlovljavaju puno više nego im je dozvoljeno.

- A nekad izlove i 50 kilograma ribe, umjesto pet. I nitko ih ne kontrolira. A nas profesionalne ribare stalno pretresaju - rekao je Dario Mišlov (43) iz Kali. 

I Evu smeta što Talijani s gliserima svakodnevno dolaze i izlovljavaju naše najbolje ribe i opet bez dozvola. Picula im je poručio da je on od sad prava adresa da se u Europi požale, a da će on pomoći da se problemi pokušaju riješiti. Uz vanjsku politiku, odlučio je da će se u svom mandatu posvetiti i ribarstvu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca