Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Požar progutao ribarski brod: Kriv je kvar na instalacijama

None Foto: Sanjin Stanković 5

Ribarica Arkaj pretrpjela je veliku štetu, ali nije potonula ni zagadila more, a nitko od posade nije ozlijeđen. Policija je očevidom utvrdila da nema elemenata kaznenog djela

Kvar na električnim instalacijama u strojarnici broda je uzrok požara koji je progutao ribaricu Arkaj na moru između otoka Ugljana i Iža u srijedu. Policijska istraga koja je završila u petak pokazala je da nema kaznenog djela nego da je u pitanju kvar motora. 

Arkaj je, podsjetimo, iza podne u srijedu isplovio iz mjesta Sali na Dugom otoku gdje su ukrcali led, do industrijske luke Gaženica u Zadru, kamo su krenuli po gorivo, a navečer je ribarica trebala u potragu za ribom.

EKSKLUZIVNE SNIMKE 'Buktinja je bila ogromna, moja posada vrhunski je reagirala'

Zapalio se blizu škvera Mala Lamjana. Posada nam je rekla da su pokušali gasiti, ali da se u utrobu broda nije moglo zbog visoke temperature i dima pa su gasili kroz prozor vatrogasnim aparatima. Vatra je bila brža i gubili su bitku, a onda je trajekt Mate Balota skrenuo s rute i priskočio u pomoć. Gasili su brodicu vodenim topovima sat i 15 minuta. Ribarica Arkaj pretrpjela je veliku štetu, ali nije potonula ni zagadila more, a nitko od posade nije ozlijeđen.

Izgorenu ribaricu doteglili su do Lamjane, gdje su ga dva dana nadzirali vatrogasci kako se požar ne bi opet aktivirao.  

Komentiraj, znaš da želiš!