Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ribarili kod Palagruže: Policija uhitila trojicu talijanskih ribara

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Splitsko-dalmatinska policija u srijedu je izvijestila kako je pomorska policija jučer oko podneva uočila ulazak nepoznatog plovila u teritorijalno more kod Palagruže...

Splitska policija uhitila je u utorak trojicu talijanskih ribara nakon što ih je zatekla kako ribaricom ribare u hrvatskom teritorijalnom moru, južno od otoka Palagruže, a tijekom dana trebali bi biti privedeni na splitski Prekršajni sud.

Splitsko-dalmatinska policija u srijedu je izvijestila kako je pomorska policija jučer oko podneva uočila ulazak nepoznatog plovila u teritorijalno more kod Palagruže.

Odmah potom, policijskim plovilom "Sveti Dujam" uputili su se prema ribarici, koja je tada naglo povećala brzinu plovidbe, zbog čega je izdana zapovijed za njeno zaustavljanje.

Nakon odbijanja postupanja po zapovijedi i nastavljanja plovidbe povećanom brzinom, pomorska je policija krenula za plovilom te ga zaustavila 45 minuta kasnije, bez uporabe prisile.

"Utvrđeno je da se radi o talijanskoj ribarici s tri člana posade - državljanima Italije u dobi od 64, 45 i 43 godine. Plovilo je prepraćeno u luku Vis. Nad članovima posade provedeno je kriminalističko istraživanje, nakon čega je protiv njih podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 5. Zakonika o Schengenskim granicama, te će tijekom dana biti dovedeni na nadležni Prekršajni sud. O navedenom događaju je obaviještena ribarska inspekcija, radi poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti", kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.

Komentari (4)
  • Sto?S ovim su kurtonom zaustavili ribaricu?

    15. 3. 2017,   22:13
  • Sad će dobit 500 kn kazne i nikad im više na pamet neće pasti takvo što.

    16. 3. 2017,   09:05
  • sudac ce ih sigurno ukoriti i bez kazne pustiti na slobodu. da nasi tako love u italiji oduzeli bi im brod i deportirali iz drzave!

    15. 3. 2017,   12:32