Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ribić: Od sastanka u Vladi ne očekujem baš ništa osim kave

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Jedna od tema sastanaka trebala bi biti i provedba sporazuma o povećanju osnovice plaća za 6 posto. Iako se ranije iz Vlade moglo čuti da novca

U Banskim dvorima je počela treća runda pregovora Vlade i sindikata javnih službi koje vodi potpredsjednik Vlade Božo Petrov. Sindikalac Vilim Ribić očekuje tek da mu na sastanku ponude kavu.

- Ne daju ni kavu čak, samo vodu daju i ništa drugo - kazao je. Velikih očekivanja od sastanka nema.

- Mi još ništa ne znamo. Ne znamo njihovu poziciju. Oni su nas pozvali na pregovore, a čak ni oni ne znaju na što su nas pozvali. Nešto brkaju sporazum i kolektivni ugovor tako da smo mi na takvom početku da ne možemo osjetiti niti njihovo bilo niti znati kako razmišljaju - rekao je.
 
Jedna od tema sastanaka trebala bi biti i provedba sporazuma o povećanju osnovice plaća za 6 posto. Iako se ranije iz Vlade moglo čuti da novca, Ribić uzvraća da je to floskula. 

- Kako nema novca? Ima 114 milijardi na prihodnoj strani. Novca ima samo nema za nas - ustvrdio je. 

Sindikalac Branimir Mihalinec citirajući premijera kazao je kako očekuje da konačno počne oluja jer nakon toga vjerojatno slijedi dogovor i provedba.

- Očekujemo da konačno počnu konkretni pregovori i razgovori zapravo oluja. Očekujemo da Vlada konačno otkrije karte koje stalno sakrivaju sa lijepim riječima. Očekujemo da se konačno karte otvore i da počne oluja mozgova i ideja te da uspijemo pronaći dobro i kvalitetno rješenje odnosno da nam kaže kada bi se mogao početi primjenjivati sporazum - rekao je. 

Na pitanje što ako Vlada ne otvori karte poručio je da će onda krenuti "oluja". U Banske dvore u 15:30 na pregovore trebaju stići sindikati državnih službi. 

Komentari (33)
  • Po stoti puta ponavljam - PRESTANITE LAGATI - ne radi se o nikakvom povećanju osnovice plaća za 6 posto, nego o vraćanju oduzetih 6 % !!!

    29. 4. 2016,   15:43
  • Da samnom pregovaras ne bi dobio ni kavu, rekao bi vam da si ponesete u termosici, tako i tako previse gulite proracun. Radnicima svaka cast, ali ovakvi sindikalni zastupnici su najveci prodavaci magle, nemam dokaza, ali sam ubijeden da vi uopce ne zastupate vase sindikaliste nego samo sebe. Dozvolite da da Vas osobno pitam....sta ste to Vi ucinili dosada, koji su to Vasi uspjesi u zastupnju svojih sindikalista....i jos jedno pitanje ..ne sramite li se primiti placu a da nista ne uradite?

    29. 4. 2016,   15:28
  • Jel to onaj kojega su studenti odjebali?

    29. 4. 2016,   16:41