Obavijesti

News

Komentari 85

Riječanka mu uzela 20.000 kn: Nudila je seks i skidanje uroka

Jedna od žrtava bio je i 24-godišnji mladić koji je u klupko prevara uvučen nakon što je Adrijana putem oglasnika Burza objavila oglas da pruža erotsku masažu

VIDEO

U riječki zatvor u četvrtak je smještena 23-godišnja Adrijana Ademi iz Rijeke koja je osumnjičena za sedam kaznenih djela prijevare. 

Žrtva je bio 24-godišnji mladić koji je u klupko prevara uvučen nakon što je Adrijana putem oglasnika Burza objavila oglas da pruža erotsku masažu. Mladi klijent se javio telefonom i dogovoren je susret prošlog utorka na željezničkom kolodvoru u Rijeci. Tada mu se ona predstavila kao Marinela i rekla da će mu spolne usluge pružiti za 600 kuna, a puteni užitak će mu biti uvećan i time da će im se pridružiti još jedna djevojka, piše Novi list.

Mladić je dao traženu svotu, a Marinelu se sumnjiči da je uspjela nagovoriti mladog klijenta da joj preda još 2000 kuna, prodavši mu priču da može zaraditi jer poznaje jednu ženu koja treba razmijeniti eure u kune. No,' prodavačica ljubavi' se izgubila kad je dobila novac.

Već sljedećeg dana, mladić je ostao bez 3000 kuna. Marinela je, znajući za njegove ljubavne probleme koje joj je povjerio, koristeći njegovu trenutačnu slabost i psihičku nestabilnost zbog nedavnog prekida ljubavne veze, pridobila mladića da joj preda tu svotu novca. Lažno ga je uvjerila da će mu pružati seksualne usluge te da će, s druge strane, dodatno zaraditi u razmjeni eura u kune. Tog je dana, u srijedu poslijepodne, uspjela i u nakani da joj bude sponzor u kupnji niza artikala, držeći ga u zabludi da će spavati s njime i dovesti ga do žene koja mijenja eure u kune.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sastali su se u trgovačkom centru ZTC, a ona je onda u dva navrata u Plodinama izabrala razne proizvode koje je 24-godišnjak platio više od tisuću kuna. K tome, kupovala je u još dvije trgovine (u jednoj je, primjerice, kupila dva para ženskih cipela), što je sve nesretnog mladića stajalo ukupno oko dvije tisuće kuna.

Dan kasnije, 1. ožujka, mladog klijenta je, po dosadašnjim sumnjama, olakšala za oko 1800 kuna. Predstavljajući se i dalje kao Marinela, dogovorila je s 24-godišnjakom susret na koji je došla s jednim muškarcem, lažno ga uvjeravajući da će mu dotični skidati uroke. Za tu uslugu tražila je da kupi tri šteke cigarete (805 kuna) i preda 1000 kuna, što je nesretnik i učinio, nakon što je novac podignuo na bankomatu.

Sljedeće tri prevare, po dosadašnjim sumnjama, dogodile su dva dana kasnije, protekle subote, a vezane su za tri telekom operatera. Marinela je dovela 24-godišnjaka u poslovnicu T-coma, lažno ga uvjeravajući da će ona plaćati mjesečne rate te mu predati novac u gotovini, nakon što on na svoje ime sklopi pretplatnički ugovor. Tako je mladić sklopio ugovor za mobitel Samsung Galaxy A5, uz obvezu plaćanja u mjesečnim ratama po 67,5 kuna 24 mjeseca za uređaj te po 199 kuna 24 mjeseca za mobilne usluge. Adrijanu, alias Marinelu, sumnjiči se da je zadržala mobitel radi daljnje prodaje, a 24-godišnjaku ostavila teret plaćanja oko 6400 kuna, piše Novi list.

Na isti način prevarila još dva muškarca

Pod identičnim okolnostima dogodile su se još dvije prevare. Marinela je dovela žrtvu i u poslovnicu VIP-a, nakon što ga je i u ovom slučaju uvjerila da će ona plaćati mjesečne rate za mobitel i mobilne usluge operatera, a on sklopi ugovor na svoje ime. U ovom slučaju radilo se o mobitelu Samsung Galaxy S8, koji je također zadržala, a mladiću ostavila namirenje ukupne svote od oko 8500 kuna. Drugu žrtvu Marinela je nesretnika dovela i u poslovnicu Tele2, gdje je 24-godišnjak sklopio pretplatnički ugovor za mobitel Samsung J7. U ovom slučaju prevara je teška oko 4240 kuna, pokazala je dosadašnja istraga.

Sudac istrage Duško Tišma osumnjičenici je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti kazneno djelo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu