Obavijesti

News

Komentari 0

Riječkom KBC-u dijagnostički uređaji vrijedni 1,3 milijuna kn

Riječkom KBC-u dijagnostički uređaji vrijedni 1,3 milijuna kn
1

Za Dječju kirurgiju nabavljen je uređaj C-luk, vrhunski digitalni pokretni uređaj, namijenjen operacijskoj sali, s mogućnošću snimanja i dijaskopiranja za operacijskog zahvata

VIDEO

Grad Rijeka sa svojim komunalnim društvima i tvrtka INA d.d. darovali su Kliničkom bolničkom centru Rijeka dva vrhunska dijagnostička uređaja vrijedna 1, 3 milijuna kuna, jedan Klinici za neurokirugiju na Sušaku, a drugi Klinici za dječju kirurgiju na Kantridi. 

Za Dječju kirurgiju nabavljen je uređaj C-luk, vrhunski digitalni pokretni uređaj, namijenjen operacijskoj sali, s mogućnošću snimanja i dijaskopiranja za operacijskog zahvata. Operacijska dvorana Klinike za neurokirugiju dobila je konvencionalni pokretni dijaskopski uređaj za primjenu u raznim kirurškim indikacijama, a upotpunit će postojeću aparaturu. 

Grad Rijeka za uređaje je darovao 561.000 kuna, a njegova komunalna te trgovačka društva još 550.000 kuna, dok je 200.000 kuna darovala INA.  

Ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac na svečanoj je primopredaji u Dječjoj bolnici na Kantridi istaknuo da će se darovanim uređajima poboljšati svakodnevni rad i razina skrbi o pacijentima.

Riječki KBC sada djeluje u dva glavna smjera, nastoji da se izgradi nova bolnica koja će objediniti sve klinike i druge službe, te da održi standard u postojećim okvirima bolnice, gdje se radi pod "60 krovova" i u uvjetima koji su, možda, najteži među svim hrvatskim bolnicama, rekao je Štimac. 

Zadovoljstvo donacijom izrazili su i predstojnici klinika za neurokirurgiju i za dječju kirurgiju Dinko Štimac i Harry Nikolić.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je istaknuo da je Grad u proteklih 10 godina za KBC Rijeka izdvojio više od 10 milijuna kuna, iako za to nema zakonsku obvezu. Grad je sufinancirao uređenja prostora te nabavu medicinske i nemedicinske opreme za KBC, kazao je gradonačelnik te ponovio kako Rijeci treba nova bolnica. 

Član Uprave INA-e Ivan Krešić kazao je da je ta tvrtka tradicionalno vezana uz Rijeku i KBC Rijeka, a samo prošle godine KBC-u je darovala 350.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca