Obavijesti

News

Komentari 10

Riječku televiziju opljačkao je neslavni rekorder po krađama

O Marijanu Puhalu mediji su prije desetak godina pisali kao čovjeku koji je neslavni državni rekorder po broju kaznenih prijava. On ih je, prema vlastitoj evidenciji, uglavnom zbog krađa imao - 749!

VIDEO

Marijanu Puhalu (57) iz Jastrebarskog, osumnjičenom da je u petak iz prostora Kanala Ri u središtu Rijeke ukrao tehničke uređaje vrijedne oko 128 tisuća kuna, u nedjelju je određen pritvor od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, 57-godišnjak je u petak iz službenih prostorija televizijske kuće u središtu Rijeke otuđio audio-vizualnu opremu za javljanje uživo, bežični mikrofon s odašiljačem te mobitel u vlasništvu 47-godišnjeg hrvatskog državljanina. Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je pronašla veći dio otuđenih predmeta te će biti vraćeni vlasniku.

Lopov opljačkao riječki Kanal RI: Ubrzo ga je uhitila policija
Lopov opljačkao riječki Kanal RI: Ubrzo ga je uhitila policija

Kako piše Novi list radi se o višestruko osuđivanoj osobi, a najnoviji delikt počinio je samo tri mjeseca nakon što je izašao sa izdržavanja višegodišnje kazne zatvora, uglavnom zbog imovinskih delikata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O Marijanu Puhalu hrvatski mediji su prije desetak godina pisali kao čovjeku koji je neslavni državni rekorder po broju kaznenih prijava. Spominjala se tada njegova vlastita evidencija, po kojoj je brojka dostigla 749 prijava, uglavnom zbog krađa. Službena, MUP-ova statistika bila je 570 prijava. Odslužio je 20 godina zatvora - u Lepoglavi, na Golom otoku i u Staroj Gradiški, a dok je bio maloljetan, proveo je još pet godina u Glini. Radni staž upisan mu je u jaskanskoj tvornici Palma u kojoj je radio kao brusač lijesova.

Prije desetak godina baratalo se podatkom da je dotad pravomoćno osuđen 22 puta. Znali su ga iz kaznionice voditi i u zatvorsku bolnicu, jer bi znao progutati žlicu. Svojedobno se hvalio da je 'ispeglao' karticu tajnice Ivice Račana dok je bio predsjednik hrvatske Vlade. Svojedobno je u Samoboru, gdje se i rodio, pajserom pokušao opljačkati bankomat, pisao je Večernji list.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović