Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rijeka: Radnici iz Peveca bacali svu smrznutu hranu

None Foto: D.Špehar/Pixsell

Umjesto plaća koje nisu vidjeli od rujna, radnici riječkog Peveca dobili su nalog Uprave da bace preostalu smrznutu hranu, a nemaju za kruh

Radnici riječkog Peveca u srijedu su iz zamrzivača prodajnog centra bacali smrznutu hranu u improvizirani deponij u okruženju centra. Nakon što je Pevecu isključena struja Uprava je shvatila da će se smrznuta hrana pokvariti pa su dali direktivu radnicima da je bace. Umjesto da je iskoriste, morali su je se riješiti. Radnici od 2. prosinca danonoćno čuvaju preostalu tehničku robu jer oko centra noću šetaju ljudi i vrebaju priliku za krađu. Radnici pričaju da su i dalje radnici tvrtke dok se ne proglasi stečaj, ali da su kao takvi u štrajku. Nadaju se da će se stečajni postupak pokrenuti krajem tjedna. Imovinu moraju čuvati jer ako nešto nestane oni odgovaraju, piše Novi list.

Komentari (10)
  • a kako netko neovlašteno može šetat u krugu, zašto nitko ne pozove policiju, zar se svugdje ide na ruku lešinarima i probisvjetu?

    14. 1. 2010,   10:49
  • Ma baš da vidim ko bi me natjerao da svaki dan dolazim čuvati firmu u raspadu i još da bacam hranu! Trebali su uzet meso i svi otić doma pošteno se najest, pa nek krade ko hoće-to je posao policije.

    14. 1. 2010,   10:50
  • ..a šta ce tek biti kad ostalim namirnicama istekne rok trajanja!!

    14. 1. 2010,   12:05