Obavijesti

News

Komentari 19

Riješen misterij: Hoffu su ubili pa zakopali u temeljima GM-a?

Riješen misterij: Hoffu su ubili pa zakopali u temeljima GM-a?
4

Službeni vozač Jimmyja Hoffe, koji je nestao 1975., tvrdi kako je sindikalac ubijen. Njegovo svjedočanstvo prenosi Humphreys u knjizi 'Lasica: Dvostruki život u mafiji'

VIDEO

Jimmy Hoffa je ubijen i pokopan u temeljima zgrade General Motorsa (Renaissance Center) u Detroitu, tvrdi Hoffin službeni vozač koji je nakon gotovo 40 godina progovorio o događajima koji su 1975. godine potresli SAD. Marvin Elkind tvrdi da su 62-godišnjeg sindikalca ubili "njegovi ljudi" - mafijaši, prenosi New York Post.

- Gospodin Hoffa im nije ostavio izbora. Bio je vrlo blizak s Tonyjem Jackom (op.a. poznati mafijaš pravog imena Anthony Giacalone) i svi znaju da ga je on ubio. Tony mi je to i rekao. Nije rekao otvoreno da ge ubio, ali mi je to rekao na drugi način - otkriva Elkind. 

On tvrdi da je to saznao tijekom sindikalnog okupljanja Teamstera u Detroitu 1985., 10 godina nakon što je Hoffa nestao. Bio je sa skupinom ljudi, među kojima je bio i Tony Jack. Kada im se Renaissance Center našao u vidokrugu Tony je klimnuo prema temeljima tornja i rekao: "Recite dobro jutro Jimmyju Hoffi, dečki".

Elkind je dodao kako je čuo da su nakon Hoffinog ubojstva pozvali sve sindikalne građevinske radnike kako bi ubrzali gradnju zgrade te da su tijelo zalili cementom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hoffa je bio predsjednik sindikata punih 13 godina, od 1958. do 1971. godine, a za njegova upravljanja sindikat radnika povećao se na broj od 1,5 milijuna što je u to vrijeme bio apsolutni rekord. Nestao je 30. srpnja 1975., nakon što se otišao naći s mafijašima Tonyjem Jackom i Anthonyjem Provenzanom. Proglašen je mrtvim deset godina poslije, a njegovo tijelo nikada nije pronađeno.

Marvin Elkind se bavio utjerivanjem dugova, boksanjem, a radio je i kao policijski doušnik. Hoffa ga je angažirao kao svog vozača dok je radio u jednom restoranu. Na otkrivanje priče pristao je nakon što mu je policija zaprijetila da će ga optužiti za suradnju s mafijom. Njegovo svjedočanstvo prenio je kanadski novinar Adrian Humphreys u svojoj novoj knjizi "Lasica: Dvostruki život u mafiji" (The Weasel: A Double Life in the Mob).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović