Obavijesti

News

Komentari 9

'Rješenja u Obiteljskom zakonu bit će u skladu s praksom EU'

'Rješenja u Obiteljskom zakonu bit će u skladu s praksom EU'
7

Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona povučen je krajem rujna iz javnog savjetovanja, a Plenković kaže kako je reagirao da se zakon mora doraditi

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak, u povodu neslužbenih medijskih tvrdnji da je Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike dovršilo novo nacrt Obiteljskog zakona, kako očekuje da se prije javnog savjetovanja obave političke konzultacije, te da će sva rješenja koja će biti unutra bit primjerena i na razini kvalitetne europske prakse.

POGLEDAJTE VIDEO:

Split: Premijer Andrej Plenković komentira katastrofalnu sezonu požara Reporter: Mario Matana

Posted by 24sata on 9. listopada 2017

"Koliko je meni poznato, nakon što smo povukli s elektronskog oglasnika za javno savjetovanje nacrt koji je pripremila Radna skupina, ministrica je dobila zadaću da se revidira tekst. Provode se u ovom trenutku konzultacije, a sukladno metodologiji rada očekujem od ministrice Nade Murganić da, kada taj novi radni tekst bude u fazi da ide u ponovno javno savjetovanje, prije toga obavimo završne političke konzultacije", rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Kada tekst vidim pogledat ćemo sve što je bitno i sva rješenja koja će biti unutra bit će primjerena i na razini kvalitetne europske prakse", izjavio je premijer prilikom boravka u Divuljama.

Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona povučen je krajem rujna iz javnog savjetovanja, a Plenković kaže kako je reagirao da se zakon mora doraditi nakon što je vidio da je takav bitan zakon otišao u javnu raspravu. Istaknuo je kako to nije odgovornost ministrice Murganić jer je procedura na razini Vlade takva da tekstovi od radnih skupina idu u prethodno javno savjetovanje.

Jutarnji list objavio je u ponedjeljak neslužbenu informaciju da je Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike dovršilo je novi nacrt Obiteljskog zakona, koji je bitno izmijenjen u odnosu na povučeni prijedlog te da je, među ostalim, u potpunosti izbačena definicija obitelji, da su izvanbračne zajednice izjednačene s bračnima te ukinuta obveza posredovanja (mirenja) bračnih drugova koji su se odlučili rastati.

Uvedena je, navodi se, obaveza "roditeljskog informiranja i savjetovanja" kao i da je izbačena odredba po kojoj roditelji "prije svih" imaju pravo i slobodu samostalno odlučivati o obrazovanju djece, u skladu s vlastitim uvjerenjima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...