Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Smijenili stečajnog upravitelja, odgođeno je ročište za Uljanik

None Foto: 4

Time je, umjesto odluke o izradi stečajnog plana ili likvidaciji, država zatražila razrješenje dosadašnjeg stečajnog upravitelja Damira Majstorovića

Zamjenica županijskog državnog odvjetništva Nevenka Kovčalija, kao predstavnica države, odnosno najvećeg vjerovnika Uljanika d.d., u petak je na samom početku izvještajnog ročišta u Pazinu zatražila razrješenje dosadašnjeg te imenovanje Marine Ružić iz Rijeke novom stečajnom upraviteljicom.

"Država ima više od 70 posto ukupnih potraživanja u vrijednosti više od tri milijarde kuna te ima pravo to tražiti”, istaknula je Nevenka Kovčalija.

Time je, umjesto odluke o izradi stečajnog plana ili likvidaciji, država zatražila razrješenje dosadašnjeg stečajnog upravitelja Damira Majstorovića.

Kovčalija je pojasnila da smjernice za izradu stečajnog plana, koje je podnio Majstorović, ne pružaju temelje za donošenje tako važne odluke.

Taj je prijedlog prihvaćen na glasovanju vjerovnika s 82,3 posto, dok je 14,8 posto bilo suzdržano, a 2,9 posto protiv takve odluke. Sudsko ročište je odgođeno.

Tema: Hrvatska

Komentari (6)
  • Očekujem da se za medije oglasi kandidat za budućeg gradonačelnika Pule,bivšeg izbacivača,člana NO Uljanika,veterana DR,spasioca svih radnika...mister Žuti! Ako mu ne date malo medijskog prostora...staviti će šator pred vašu redakciju.

    6. 9. 2019,   13:29
  • Ispričavam se što ovdje komentiram. Vezano za članak poslje ovoga gdje ona teta sjedi sa šalicom u ruci: KBK

    6. 9. 2019,   13:53
  • jel vi znate što znači stečaj... prevod stečajni će sve pokrast

    6. 9. 2019,   11:36