Obavijesti

News

Komentari 63

Rock&Roll policajac: Mate kaže da ga je na trgu ponijela glazba

Rock&Roll policajac: Mate kaže da ga je na trgu ponijela glazba
4

Prije nastupa policajce na štandu prevencije posjetio je Davorin Bogović. Prenio im je pozitivnu energiju te su tijekom cijelog nastupa policajci veselo plesali i pjevali

VIDEO

U šatoru punom navijača radili smo na štandu prevencije. Turistima smo davali informacije, a kad je Davorin Bogović počeo pjevati ‘Crno-bijeli svijet’, jednostavno nas je ponijelo. Počeli smo plesati i ljudi su to snimili. Ispričao nam je to zagrebački kontakt-policajac Mate Budimir (35), kojeg je prošlog petka snimio fotoreporter Pixsella na Trgu bana Josipa Jelačića. Veselo se njihao u ritmu pjesama te zajedno s kolegama uživao u stihovima pjesme “Mi plešemo”. Zajedno su dizali ruke, skakutali, cupkali i pjevušili. Melodija ih je vratila u njihovu mladost, kad je Prljavo kazalište žarilo i palilo hrvatskom glazbenom scenom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:28


- Na trgu smo bili u suradnji s državnim uredom za sport, promovirali smo nenasilje na tribinama i toleranciju. Među zabavljačima je bio Davorin Bogović koji nas je oduševio svojom energijom. Došao je do nas, razgovarali smo i jedva čekali njegov nastup - rekao je policajac. Čim je svirka počela, Bogović i bend zasvirali su svoje legendarne stvari te je muzika “ponijela” policajce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ma nema tko ne pleše na ‘Crno-bijeli svijet’. Turisti su ostali malo sramežljivi pa ih je Bogović pozvao da se približe. Pozivu se odmah odazvao jedan dječak koji je došao pred pozornicu, njihao se i tapkao nogom - prisjetio se Mate. Njegovi kolege na poslu njihove su pokrete jako dobro prihvatili, kaže Mate, i nikad im zato nije dosadno. Bili su pozitivno iznenađeni.

- Najsretniji su bili oni koji me poznaju jer su se osjećali kao dio toga. Izvjesno je i da će me zato još dugo zezati - rekao je Mate kroz smijeh. Naime, policajac inače ne pleše.

Supruga mu je napomenula kako bi zajedno trebali upisati neku plesnu školu, prvenstveno kako bi “popeglao” pokrete. Zbog njegovih poteza zvali su ih gotovo svi obiteljski prijatelji koji su dijelili svoje dojmove.

- Kad svira rock, nije potrebno znati plesati. Dovoljno se gibati i pokazati volju te će ostalo samo doći - pravdao se Mate.
Nasreću, kolege i on nisu imali posla zbog incidenata u gradu Zagrebu. Mir, jedinstvo i navijanje zasad obilježava cijelo rukometno prvenstvo. U Zagrebu boravi mnogo stranaca, među kojima je puno Nijemaca, Slovenaca i Makedonaca. Zasad se jako dobro slažu, zajedno se vesele i uživaju u čarima glavnoga grada. Mate je dodao da su njegovi kolege ostali u njegovoj sjeni jer su bili u civilu. I oni su također bili jako dobro raspoloženi što im nitko nije zamjerio.

Podsjetimo, čim je objavljena snimka, Mate je postao hit na portalima i društvenim mrežama. “Neka je što više takvih policajaca!”, “Legenda!”, “Svaka mu čast, opušten je i normalan”, “Neka je više ovakvog odnosa navijača i policije”..., samo je djelić pozitivnih komentara ispod tekstova. Atmosfera je bila još i bolja jer je Hrvatska pobijedila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag