Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Roda" opet na meti vandala: Uništili skulpturu u Sl. Brodu

None Foto: Boris Gajdukov/24sata 3

Huligani, što vam je skrivila?: Najnovije devastiranje figure rode neće pokolebati Turističku zajednicu. Rodu će oporaviti i vratiti na mjesto, ali ovaj put s kamerama

Noćni vandali i huligani po treći put, otkako je u proteklih nekoliko mjeseci postavljena u parku na križanju Svačićeve i Vukovarske, divljački su oštetili trodimenzionalnu figuru petmetarske rode. Na visini od dva metra nepoznati huligani potrgali su cijelu lijevu stranu figure

Skulptura rode za kratko vrijeme postala je svojevrsna gradska turistička atrakcija, nije bilo turista iz Hrvatske i inozemstva koji pri posjetu Brodu nisu poželjeli fotografirati se ispred figure rode. No, huligani su do sada već u dva navrata lomili kljun i(li) "čerupali" rep, vrat i trup. Figura rode bila je oba puta, pa i sada treći puta, potpuno devastirana i morat će opet na višetjednu restauraciju.

U brodskoj policiji zaprimili su dojavu o oštećenju figure rode. 

- Prikupljamo sva potrebna saznanja u cilju pronalaska počinitelja tog vandalskog čina, molimo građane da nam pomognu ako su što primijetili, oštećenje figure rode predstavlja kazneno djelo oštećenja tuđe stvari - izjavila je Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

U Gradskoj TZ ističu da ih ni najnovije devastiranje figure rode neće pokolebati. Figuru rode će nakon što bude obnovljena vratiti na isto mjesto i potom postaviti video nadzor, te definitivno zaštititi taj svojevrsni simbol tradicijske kulture i arhitekture Slavonije.

Komentari (37)
  • Koliko kretena ima u ovoj zemlji to nije za vjerovati.

    7. 10. 2014,   14:40
  • koji to moraš pacijent biti da ideš uništavati bilo što tuđe??? ako ti se ne sviđa ne gledaj i bok, a ne biti balkanska seljačina pa razbiti sve do ćega dođeš, briga budale nisu oni platili, samo kaj očito nisu svjesni da to kaj su razbili njih košta jednako kao i mene. Bilo bi pohvalno malo postrožiti kazne pa te svakojake vandale na prisilan rad 2 godine + naravno novčana kazna, pa možda nauče cijeniti ono što netko drugi napravi.

    7. 10. 2014,   14:41
  • što je bar ona kome kriva?

    7. 10. 2014,   14:48