Obavijesti

News

Komentari 65

Rođena pod rotirkama: 'Jurili kroz noć za našu malu Monu'

Rođena pod rotirkama: 'Jurili kroz noć za našu malu Monu'
7

Saša Sabljak vozio je suprugu u trudovima do bolnice. Bio je uvjeren da neće stići na vrijeme. Policajce je zamolio za pomoć. Od zagrebačke zračne luke do bolnice stigli su za 10 minuta

VIDEO

Hvala policajcima, da nije bilo njih, Mona bi se možda rodila u autu, uzbuđeno je pričao Saša Sabljak (42). Njegova supruga Dijana (37) dobila je trudove u noći na 22. prosinca.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:59

- Termin joj je bio 21. prosinca. Imali smo spremnu torbu za bolnicu i znali da beba može stići svaki čas. Trudovi su počeli oko 1.20 sati. Bili su vrlo intenzivni. Već smo krenuli za Zagreb. Pitao sam suprugu može li izdržati i hoćemo li stići do bolnice na vrijeme. Kad je odgovorila da ne zna i da nije sigurna, znao sam da moram brzo nešto učiniti. Nasreću, tad su naišli policajci - prisjetio se Saša noći u kojoj je na svijet došla njihova druga curica Mona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kolega i ja bili smo u noćnoj ophodnji. Usporeno smo vozili u smjeru zračne luke. Vidjeli smo gospodina koji je usporavao i signalizirao nam svjetlima da stanemo te stao kraj nas. S njim je u vozilu bila žena te smo primijetili da jako teško diše - govori nam policajac Ivan Josić (41).

Saša je policajcima objasnio da njegova supruga već 20-ak minuta ima trudove, da su vrlo intenzivni te da se boji kako neće stići do rodilišta i da će se beba roditi u autu.

- Zamolio nas je da ih pod rotirkama otpratimo do bolnice. Djelovao je vrlo prisebno s obzirom na situaciju. Odmah smo se javili u postaju i rekli šefu o čemu se radi i pitali smijemo li napustiti položaj kako bismo im pomogli. Rekao je da smijemo i krenuli smo - nadovezao se policajac Damir Papić (30).

Upalili su svjetlosnu i zvučnu signalizaciju, stisnuli gas i krenuli prema Zagrebu. Do rodilišta u Petrovoj ulici stigli su za 10-15 minuta.

'Nije bilo mnogo prometa'

- Sreća pa je bila noć i nije bilo mnogo prometa, pa smo brzo stigli. Koliko smo čuli, beba je na svijet došla manje od sat vremena nakon što smo ih ostavili pred bolnicom. Znači da smo imali dobar tajming - kaže kroz smijeh Ivan.

Nakon što su u pratnji policajaca došli do bolnice, Dijanu su odmah primili u rodilištu i počeli je pripremati za porođaj.

- Samo smo ušli unutra, ja sam ostavio stvari i ubrzo me pozvala sestra. Rekla je: ‘Ako želite biti prisutni dok supruga bude rađala, odite unutra’. Mona se rodila možda 15-ak minuta nakon toga - s osmijehom je rekao Saša.

Sve je prošlo u najboljem redu te je u 3.02 na svijet došla mala Mona. Imala je 2970 grama i 49 centimetara.

- Kući su stigle na Badnjak, baš kao pravi dar pod bor s nebesa. Obje su dobro, supruga je u kući i većinu vremena provodi s bebom, a ja sam želio zahvaliti policajcima koji su nam pomogli te noći - kaže Saša, inače pomoćni trener NK Velika Gorica. U petak, 20. prosinca, vratio se s edukacije za Uefina trenera u Medulinu.

- Bila me frka da ne bi rodila dok sam ja dolje. Angažirali smo i moje i njezine roditelje, svi su znali da se termin bliži i bili su spremni uskočiti ako bude trebalo. Sreća je što sam se vratio na vrijeme - iskren je Saša. U ponedjeljak je sa starijom kćeri Luanom (8) došao u Policijsku postaju Velika Gorica Ivanu i Damiru osobno zahvaliti na svemu što su za njih učinili.

U duhu božićnog darivanja obojica su dobila darove pod bor. Luana im je predala domaće kolače te bocu pića.

Došao osobno zahvaliti

Strašno ju je zanimala oprema koju policajci nose te ih je ispitivala gdje drže zatvorenike te može li ih ići vidjeti. Znatiželjna djevojčica svima je uspjela izmamiti osmijeh.

Ivan je u policiji već 22 godine te radi kao kontakt policajac. Damir je u službi sedam godina i temeljni je policajac. Tijekom noći na 22. prosinca bili su u autoophodnji.

- U svom radnom vijeku ovo mi je prvo iskustvo da pod rotirkom prolazim ulicom s trudnicom. Obično jurimo za nekim kriminalcima. Ovo je za promjenu bilo lijepo iskustvo - iskreno je rekao Ivan.

Ima dvoje djece i susretao se s trudnicama, a samcu Damiru ovo je bilo prvo takvo iskustvo.

- Divim se Saši, ne znam kako se uspio iskontrolirati u toj situaciji. Nisam siguran kako bih ja reagirao kad bih bio na njegovu mjestu - iskreno je priznao Damir.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.