Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rodila blizance: Jednu bebu je zabila u zid, drugu u koš za veš

None Foto: screenshot/

Jednostavno sam ga tamo ostavila. Ne znam što mi se motalo po glavi, rekla je sucu. Horor ni tada nije bio završen. Trideset jedan sat kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dijete...

U švicarskom gradu Lucernu u srijedu je objavljena presuda 23-godišnjoj Srpkinji optuženoj za ubojstvo tek rođenih blizanaca. Nakon što se sama porodila, jednu bebu je ubila tako što ju je svom silinom zabila u zid, a drugo je zamotala i ostavila u košari za prljavo rublje.

Za ubojstvo svoje tek rođene djece, sud je odredio kaznu zatvora od dvije godine i 10 mjeseci. Od toga, godinu dana provest će u zatvoru, nakon čega će biti puštena na uvjetnu slobodu u trajanju od 22 mjeseca, prenose Novosti

- Optužena je kriva za čedomorstvo i ubojstvo djece. Zločin nije planiran, ali je svakako težak. Izrečena je maksimalna kazna od 34 mjeseca. Ako majka ubije svoje dijete nakon porođaja, kazna je do tri godine - kazao je sudac obrazlažući presudu.

Sama se porodila u kadi

Detalji zločina koji su tijekom suđenja šokirali su javnost. Krajem prosinca 2015. godine, djevojka je bila u sedmom mjesecu trudnoće kada su počeli trudovi. Legla je u kadu i porodila se sama.

- Nisam znala kako ide porod. Kada je počelo, napunila sam kadu. Danas mi uopće nije jasno kako sam uspjela. Ležala sam u kadi i na internetu gledala kako se to radi - izjavila je pred sudom. Ispričala je kako ju je par mjeseci prije poroda ostavio dečko, otac blizanaca.

On je, naime, od nje zahtijevao da pobaci, što ona nije htjela. 

- Beba je plakala, i to mi nije zvučalo ljudski. Uplašila sam se - ispričala je na sudu. Nakon što je rodila prvu bebu, otišla je s njom u podrum. Sakrila je novorođenče ispod odjeće, a nakon toga je bebu svom snagom udarila u zid i bacila na pod. Od siline udarca, tek rođena beba zadobila je nekoliko prijeloma lubanje i teške ozljede mozga te ubrzo preminuo. 

Na pitanje kako se osjećala u tom trenutku, optužena je kroz suze odgovorila - Ne znam. 

Mrtvo novorođenče zamotala je u majicu i zatim sakrila u velikog plišanog medvjedića. 

- Jednostavno sam ga tamo ostavila. Ne znam što mi se motalo po glavi - rekla je sucu. Horor ni tada nije bio završen. Trideset jedan sat kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dijete, piše Blic

Bacila bebu u koš za prljavo rublje

Beba je preminula ubrzo nakon rođenja. Optužena je objasnila da je već mrtvog dječaka zamotala u ručnik i ostavila u koš za prljavi veš.

Liječnici  koji su svjedočili na sudu izjavili su da bi druga beba možda preživjela da je žena nakon prvog porođaja otišla u bolnicu.

- Obdukcija je utvrdila da je beba živjela još 30 minuta nakon porođaja. To je nesumnjivo bilo ubojstvo - istaknuo je tužitelj. 

Dodatno, njezin bi monstruozni zločin možda i prošao nekažnjeno da nije počela jako krvariti, pa su je roditelji odveli na hitnu. Liječnici su odmah ustanovili da je mlada žena netom rodila i pozvali policiju. Policiji je poricala sve što su liječnici ustanovili. 

Tek kada se zdravstveno oporavila, policija ju je privela. Tijekom 63 dana u pritvoru, priznala je što je učinila s svojim tek rođenim bebama.

- Optužena ima dva lica. Ona je naivna, ali i proračunata. Lagala je nekoliko puta i prilagođavala svoje izjave - izjavio je tužitelj, koji je tražio kaznu zatvora od osam godina. 

 

Komentari (132)
  • Pa ovo je za 34 godine a ne mjeseca

    30. 1. 2019,   21:52
  • Želudac mi se okrenio dok sam ovo čitala!

    30. 1. 2019,   21:47
  • Eto kad čovjek ne smije napisati što je ova žena zaslužila....To je lijepa, zgodna, pametna, sexi žena i jednog dana će biti divna majka....Jel to sada dovoljno da se ne dobije žuti karton ????

    30. 1. 2019,   21:48