Obavijesti

News

Komentari 67

Rodila majci sina, a sebi brata: 'Oduševilo me jer su presretni'

Rodila majci sina, a sebi brata: 'Oduševilo me jer su presretni'
2

Jacky je 2013. upoznala Paula, vjenčali su se 2014. Godinu dana poslije odlučili su kako žele zajedno imati dijete. Problem se pojavio u tome što Jacky nije imala šanse da zatrudni. No, onda se pojavila njena kćer...

VIDEO

Jacky Edwards iz South Horringtona u Velikoj Britaniji ima petero djece i nakon smrti muža nije niti htjela još djece.

Međutim, 47-godišnja Jacky je 2013. upoznala Paula, 48-godišnjeg kemičara. Vjenčali su se 2014., a godinu dana poslije odlučili su kako žele zajedno imati dijete.

Problem je bio u tome što je Jacky prije 12 godina imala traumatičnu trudnoću i djelomičnu histerektomiju pa su šanse da zatrudni bile gotovo nikakve. U klinici su joj rekli su kako je već prošla kroz menopauzu i da je kasno za trudnoću. Par je već pomalo počeo odustajati.

No onda se pojavila najstarija Jackyina kći, 30-godišnja Katherine koja je vidjela koliko to znači njenoj majci pa se ponudila da bude surogat majka.

335811415

Jacky je ispričala kako su pili kavu kada ju je Katherine uzela za ruku i otkrila joj da ona i njen suprug Sam razmišljaju o toj ideji.

Katherine je rekla da to želi napraviti kako bi donijela malo veselja u obitelj koju je pogodila neočekivana smrt oca prije sedam godina. Uz to, Katherine je predložila sebe jer njena majka nije htjela da dijete nosi tuđi DNK, što je tehnički značilo da će Katherine roditi svoga brata.

- Moje oči su se napunile suzama. Činjenica da je pristala to napraviti za mene i Paula, jednostavno je zaustavila moje srce. Paul je skakao od sreće, bio je oduševljen, a imat ćemo i genetičku povezanost s bebom - ispričala je Jacky.

335794309

Ovakvi dogovori rijetki su i u Britaniji. Iako je Katherine mogla donirati jajnu stanicu koju bi koristila druga žena, bila je uporna u tome da ona sama nosi dijete zbog ponosa što će roditi dijete svojoj majci.

Odvjetnici i surogat eksperti složili su se da je dogovor izvediv i sredinom 2015. sastali su se kako bi napravili formalni ugovor. Dogovoreno je kako će Katherine dobivati 1.000 funti mjesečno kao nadoknadu jer neće raditi tijekom trudnoće.

Katherine je vrlo brzo zatrudnila i rodila je 13. svibnja dječačića kojeg su Jacky i Paul nazvali Caspian.

- To je bio najljepši trenutak. Casipan je odmah stavljen meni u naručje jer se Katherine nije htjela vezati za njega i htjela je da ja imam te trenutke. Sve se poklopilo. Presretni smo - rekla je Jacky.

Njena kći Katherine sada živi s mužem u Nizozemskoj, priznala je i da se nekoliko puta pitala da li radi pogrešku.

- Bilo je takvih vremena. Rekli su mi da ću se vezati uz dijete. Ali odmah nakon poroda su dijete stavili mojoj majci u naručje. Onda sam pogledala i vidjela njih troje presretne. To me oduševilo - rekla je Katherine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..