Obavijesti

News

Komentari 136

Rodila je u podrumu, pregrizla pupkovinu pa napustila curicu

Rodila je u podrumu, pregrizla pupkovinu pa napustila curicu
6

Curicu, promrzlu i gladnu, su našli na hodniku zgrade u Lukavcu kod Tuzle. Nije imala snage ni za plač. Mladić i djevojka koji su je pronašli pozvali su policiju

VIDEO

Malena se oporavlja u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje su je primili u noći na četvrtak. Stabilno je.

- Napuštena beba koja je pronađena u Lukavcu i dalje je na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i njeno zdravstveno stanje je dobro. Policija tužilaštvu još nije dostavila izvješće i taj rok ističe u srijedu. Ono što možemo reći je da policija i dalje vodi istragu kako bi otkrila onoga ili one koji su ostavili dijete. 

S obzirom na to da se radi o djetetu koje je bilo staro tek oko 24 sata biti će malo teže otkriti identitet tih osoba, što nam govori iskustvo koje smo do sada imali u ovakvim slučajevima - rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

U srijedu oko ponoći u Lukavcu, mjestu pored Tuzle, našli su je mladić i djevojka spuštajući se iz stana. Pored ulaza u zgradu, odmah uz metalna vrata, na hladnom podu ležala je promrzla i gladna. Nije imala snage ni za plač. Bila je zamotana samo u komad odjeće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Žena se najvjerojatnije porodila u podrumu zgrade

Mladić i djevojka su potreseni odmah pozvali policiju. S njima je stigla i hitna pomoć. Prema pričama stanara, žena se najvjerojatnije porodila u podrumu zgrade, zapuštenim prostorijama iz kojih se samo čuje jezovito mijaukanje mačaka, a česti stanari su i štakori. U podrumu je bila dok se nije oporavila, a potom ju je napustila. Ipak, bosanskohercegovačka policija to još nije potvrdila.

- Bebu tešku 3050 grama zadržali smo u bolnici zbog pothlađenosti i nestručno podvezane pupčane vrpce - rekla je Ersija Aščerić Mujedinović iz bolnice.

Stanari u šoku, policija traži majku

Cijeli Lukavac pita se tko je majka novorođenčeta i što ju je natjeralo na taj čin. Ipak, mnogi je žale i smatraju da je željela spasiti dijete. Pretpostavljaju da je pupčanu vrpcu pregrizla. Stanari zgrade ne mogu doći sebi zbog šoka. Tek rođenu curicu nisu ni u jednom trenutku čuli.

- Svi smo šokirani. Prva susjeda, kojoj je stan odmah čim se popnete stubama, od šoka je u krevetu već danima. Svima nam je jako žao zbog djevojčice, ali nasreću, preživjela je - rekla je Ivkuna Nikić (55) stanarka u zgradi. 

Njezin sin, nakon pronalaska novorođenčeta sjetio se kako je u ponedjeljak i utorak zamijetio upaljeno svjetlo u podrumu, što inače nije običaj da stanari ostavljaju. Iako mu je bilo neobično, nije išao provjeravati.

- Mislio je kako ga je netko od susjeda slučajno ostavio upaljeno - dodala je Ivkuna.

Policija još istražuje okolnosti i traži majku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina