Obavijesti

News

Komentari 9

Rodile se sa spojenim prsima, a danas su zdrave srednjoškolke

Rodile se sa spojenim prsima, a danas su zdrave srednjoškolke
1

Rekli su nam da su šanse da obje prežive jedna na milijun. U slučaju da obje prežive, postojala je velika mogućnost da jedna od djevojčica ostane bez jednog od udova ili se ozbiljno razboli, prisjetili su se roditelji

VIDEO

Zainab i Jannet Rahman rođene su kao sijamske blizanke sa spojenim prsima i jetrom. Liječnici su majci i ocu sugerirali prekid trudnoće, procjenjujući da je šansa za preživljavanje obje djevojčice jedan naprema na milijun. Međutim, roditelji su donijeli tešku odluku i riskirali. 

Iza njih je dug put, ali danas, 16 godina kasnije, blizanke Zainab i Jannet su zdrave, sretne i vesele. Obje su odlične učenice u školi u istočnom dijelu Londona i imaju velike planove za budućnost - nastaviti školovanje na prestižnim britanskim sveučilištima. 

- Sve što smo prošli sada se čini daleka noćna mora. U to vrijeme nisam mogla ni zamisliti da će doći ovaj dan. Sad kad ih pogledam, osjećaj je nevjerojatan. Već su toliko toga postigle i to unatoč najgorim mogućim izgledima - izjavila je ponosna majka Nipa (36) za Daily Mail

Djevojčice su rođene sa spojenim prsnim košem i abdomenom. Na operaciji razdvajanja radilo je 20 kirurga, a operacija je trajala 4 i pol sata.

Nakon završetka srednje škoje, Zainab želi upisati sveučilište Cambridge i postati pedijatrica, a Jannat uči tri jezika i nada se da će upisati Oxford i postati odvjetnica. 

- Ja sam najsretniji otac na svijetu. Kad vidim njih dvije osjećam da sam dobio Božji dar. I dalje smo svaki dan zahvalni na tom daru. Jako smo ponosni na obje - rekao je otac Luther (42).

'Najbolje smo prijateljice, ali ipak se ponekad posvađamo'

- Cure su čudo. Govorimo im da da su potrebne ovome svijetu, da će napraviti velike stvari i da se prema drugim ljudima trebaju ponašati s poštovanjem i ljubaznošću - dodao je. 

Sestre su pune energije i često dovršavaju rečenice jedna drugoj. 

- Idemo u istu školu i dijelimo iste prijatelje. Najbolje smo prijateljice, ali ponekad se i posvađamo, baš kao i svi drugi braće i sestre - dodaje Zainab.

Cure će se po prvi put razdvojiti na duže vrijeme kada Zainab, koja uči latinski, ode sljedećeg mjeseca u Rim na učenje jezika. 

- To će biti prvi put da smo stvarno razdvojene. Trajat će dvije noći, a bit ćemo i u različitim zemljama. Nikad prije nismo bile toliko razdvojene. Ali mislim da će sve biti u redu - objasnila je Zainab.

To bi trebao biti prvi test razdvojenosti, jer blizankinje planiraju upisati različite fakultete, a Janine se nada da će nakon studija živjeti u inozemstvu.

- Ma na kraju će završiti na istom sveučilištu, istom kampusu, istom gradu i i stom studentskom domu. Siguran sam da će uvijek biti zajedno - kroz smijeh je iskomentirao njihov otac. 

- Rekli su nam da su šanse da obje prežive jedna na milijun. U slučaju da obje prežive, postojala je velika mogućnost da jedna od djevojčica ostane bez jednog od udova ili dobije ozbiljnu bolest. Srećom, jedini organ koji su dijelile bila su jetra, koja se regenerira - objasnio je otac. 

Nakon razdvajanja, Jannat je morala ostati na intenzivnoj njezi zbog daljnjih operativnih zahvata. Za to vrijeme, Zainab je osjećala da da njezina sestra nije s njom. Postala je nemirna i odbijala je hranu. 

- Zainab ju je tražila, pokušavala je posegnuti za njom. U početku nismo znali u čemu je problem, No onda se jedna medicinska sestra sjetila da postavimo zrcalo ispred Zainab. Stavila je ogledalo i odjednom, Zainab je počela gledati u svoj odraz u ogledalu i počela se smješkati. Tako se smirila - objasnio je otac djevojčica.

- Na kraju, otišli smo kući s obje naše djevojčice - zaključio je.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

UŽIVO Rafalei sletjeli na Pleso, parkirali su u svoje hangare. Kreće svečani program i izjave
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei sletjeli na Pleso, parkirali su u svoje hangare. Kreće svečani program i izjave

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa