Obavijesti

News

Komentari 38

"Roditelji na žalost, nekad ne prepoznaju važnost liječenja"

"Roditelji na žalost,  nekad ne prepoznaju važnost  liječenja"
1

Ministar Kujundžić rekao je u ponedjeljak kako ne treba trčati sa zakonskom mogućnšću oduzimanja skrbi te da će se to uz razgovor i objašnjenja 'otkoniti'

VIDEO

O slučaju djevojčice (10) sa osteosarkomom, čiji roditelji odbijaju klasično liječenje kemoterapijom u ponedjeljak se oglasio i ministar zdravstva Milan Kujundžić. 

- Na žalost, nekada roditelji u svom očaju i strahu ne prepoznaju važnost liječenja i vremena - rekao je ministar komentirajući pokušaj majke da spriječi liječenje teško bolesne kćeri u Klinici za dječje bolesti.

Dodao je i kako će prvo skupiti više informacija i pokušati pomoći i djevojčici  i majki, prenosi RTL.

Oko mogućnosti da se djevojčicu liječi u inozemstvu rekao je da je potrebna suglasnost HZZO-a koji po potrebi organizira i prijevoz, uključujući zrakoplove. Misli i kako ne treba trčati sa zakonskom mogućnošću oduzimanja skrbi majci. Kaže da će se uz razgovor i objašnjenja "sve to otkloniti".

Majka dovela kćer u bolnicu i odbija liječenje kemoterapijom
Majka dovela kćer u bolnicu i odbija liječenje kemoterapijom

Djevojčica je za svoju dijagnozu saznala ljetos. Dok je ljetovala u Dalmaciji, odmah je prebačena u zagrebačku bolnicu, a njezina je obitelj krenula razmatrati liječenje u inozemstvu. Otvorena je i Facebook stranica, pokrenuta široka akcija za pomoć kojoj su se pridružile i osobe iz javnog života i prikupljene su stotine tisuća kuna. 

Međutim, u pozadini priče nalazi se dramatična borba liječnika i majke koja ne vjeruje u uspješnost standardnog liječenja karcinoma te se izričito protivi kemoterapijama koje su dio terapije. Liječnici iz zagrebačke Klaićeve bolnice rekli su za Jutarnji kako se radi o "ekstremnijem slučaju" u kojem roditelj brani klasično liječenje. Zbog toga su, kako bi mogli nastaviti s terapijama, zatražili pomoć socijalne službe te o svemu obavijestili nadležna ministarstva, kao i pravobraniteljicu za djecu. 

- Nevjerojatan je niz pokušaja majke da nas spriječi u liječenju teško bolesne kćeri kojoj liječenje treba odmah jer joj svako otezanje davanja terapije i operativnog zahvata smanjuje šanse za preživljavanje. Majka pak tvrdi da je kemoterapija otrov i zato je ne smijemo davati njezinoj kćeri. Magnetska rezonanca zrači i ne želi da je zračimo, najavljuje da će odvesti dijete na liječenje u Tursku, no to se ne događa, čak poziva javno Torcidu i Bad Blue Boyse da krenu na bolnicu s pajserima i bokserima... - ispričali su u Klaićevoj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa