Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Roditelji, učite s djecom svaki dan uz ove super vježbenice

None Foto: Davor Puklavec/Pixsell 3

Roditelji svojoj djeci odabirom kvalitetnih pomoćnih nastavnih sredstava mogu olakšati svladavanje gradiva. Na mondo.hr pronađite super zbirke za rad kod kuće

Opsežan nastavni program, svaki dan ispitivanja, ocjene i nova zadaća. Gradivo se djeci ponekad čini tako teško i naporno, koliko god se učitelji trudili na kreativan način olakšati im svladavanje lekcija.

Za bolje učenje gradiva, razvoj logičkog mišljenja ili za poticanje viših razina mišljenja, samo obvezni školski udžbenici nisu dovoljni. Zato je mondo.hr za učenike pripremio super dodatne edukativne materijale u izdanju Profil Kletta uz koje im škola više nikad neće biti problem. Uz pomoćna nastavna sredstva kao što su ispiti znanja, kontrolni zadaci, zbirke zadataka, nastavni listići, dodatne ili dopunske radne bilježnice, učenici će lako uključiti moždane vijuge, a učenje će postati zabavno. U odabiru pomoćnih nastavnih sredstava uloga roditelja je presudna. A ovo su savjeti kako ih odabrati što kvalitetnije.

- Zadaci i dopunske radne bilježnice moraju imati odobrenje Agencije za odgoj i obrazovanje. Opseg sadržaja mora biti veći od onog u obveznim udžbenicima i radnim bilježnicama. Zadaci djeci moraju biti zanimljivi i privlačni. Zato knjige za vježbanje kupujte zajedno s djecom. Neka vam pokažu što je njima motivirajuće. Dodatna vrijednost pomoćnog nastavnog sredstva jest ako se u njemu kroz zadatke dijete uči sadržaju više nastavnih predmeta - savjetuju pedagozi. Onda slijedi najteži dio: Kako dijete nagovoriti na dodatni rad kod kuće?

- Napravite mjesečni plan rada. Djeca moraju znati svoje obveze. Tako ćete ih učiti organizacijskim sposobnostima i planiranju. Nakon svakog tjedna dogovorite nagradu za uspješno riješene zadatke. Nagrada može biti izlet, posjet kazalištu, gledanje filma ili nešto što dijete voli. Također, važno je da aktivno sudjelujete u radu svoga djeteta. Svaki dan pregledajte što je ono napravilo, koje je zadatke riješilo i reagirajte realno. Ako je dijete zaslužilo pohvalu, obvezno ga pohvalite, a ako nije bilo uspješno objasnite mu u čemu je griješilo i dogovorite kako će pokušati ponovno riješiti zadatke. Sačuvajte sve što je vaš učenik napravio tijekom godine i po završetku škole mu prezentirajte što je postiglo - savjetuju stručnjaci. No ponuda na mondo.hr tu se ne zaustavlja. Kupnja udžbenika za novu školsku godinu je tako laka - bez gužvi u knjižarama i čekanja u redu udžbenike možete kupiti brže nego ikad, u samo nekoliko klikova mišem. Na mondo.hr trebate upisati naziv škole i razred. Svi udžbenici te omoti za njih doći će na adresu koju navedete, u terminu koji odredite.

Zabava i druženje

Na mondo.hr štedite vrijeme. Svi materijali za dodatno učenje kod kuće su na jednom mjestu, za vaše osnovnoškolce i srednjoškolce. Roditelji se aktivno uključuju u djetetovo školovanje, druže se i zabavljaju, mogu pratiti njihove rezultate i usmjeriti ih.

Radne navike

Koliko puta i sami znate reći svom djetetu: “Nauči to gradivo što brže! Potrudi se za bolju ocjenu!“ Uz pomoćna nastavna sredstva razvijate radne navike djeteta, više ih ne morate tjerati na učenje, a potreba za instrukcijama se smanjuje.

Kupi udžbenike brzo i lako, uz besplatnu dostavu i mogućnost plaćanja do 12 rata bez kamata i naknada. Saznaj više

Komentari (3)
  • Roditelji učite! Mi smo svoje odučili! Mislim..ne shvaćajte me doslovno! Djeca moraju učiti samostalno uz tek pokoju provjeru roditelja! Ima jedna učiteljica koja se pohvalila da je ona sa svoji sino radila svaki predmet, svaku zadaću i pripreme za svaki test kroz cijelu srednju školu i eto ga sad na fakultetu! 1. godina! Baš me zanima dokle će dogurati!

    7. 8. 2015,   11:38
  • Ima ovaj naš vježbenica pa ga niš ne zanima, samo mozak na pašu!

    7. 8. 2015,   11:05
  • Opet novi savjet,nama su govorili da djeca moraju samostalno učiti!

    7. 8. 2015,   12:52