Obavijesti

News

Komentari 32

Roditelji žrtava bijesni: Nude nam 82.000 €, to nas vrijeđa

Roditelji žrtava bijesni: Nude nam 82.000 €,  to nas vrijeđa
4

Roditelji grupe učenika iz Halterna, koji su poginuli na letu Germanwingsa 24. ožujka, uputili su otvoreno pismo Lufthansi. Zahtijevaju ispriku šefa kompanije

VIDEO

Roditelji djece poginule u strašnoj zrakoplovnoj tragediji Germanwingsa od te kompanije zahtijevaju ispriku zbog 'smiješnog' iznosa kojeg su im ponudili za kompenzaciju. Riječ je svoti od 60.000 funti (82.000 eura) po putniku, u koju je uključeno i 35.000 funti neposredne financijske pomoći. Bijesni roditelji 16 njemačkih poginulih srednjoškolaca smatraju da takva ponuda 'vrijeđa'. 

Podsjetimo, učenici i njihovi učitelji vraćali su se sa učeničke razmjene u Španjolskoj kada je 24. ožujka kopilot Andreas Lubitz zrakoplov zabio u planinu u francuskim Alpama. Tužitelji tvrde da je Lubitz zrakoplov koji je letio iz Barcelone za Düsseldorf namjerno srušio te ubio 150 putnika i članova posade. 

REUTERS

Poslali otvoreno pismo: 'Vaš pilot je ubio našu djecu'

Roditelji skupine učenika iz gradića Halterna, koji su poginuli na tom putu, uputili su otvoreno pismo Lufthansi, kompaniji u čijem je vlasništvu Germanwings. Poručili su kako su razočarani ponašanjem kompanije jer je njihov pilot ubio njihovu djecu. Naglasili su kako se direktor kompanije Carsten Spohr nikada nikome od njih nije osobno obratio niti im se ispričao.  

Sadržaj emotivnog pisma roditelja objavljen je nakon što je odvjetnik žrtava Elmar Giemulla odbio prvotno ponuđenih 17.500 funti po žrtvi kao nadoknadu za duševne boli. Lufthansa je ponudila i po 7.000 funti naknade za rodbinu poginulih.

Za razliku od američkih, njemački zakoni ne predviđaju visoke novčane odštete za emocionalnu štetu, piše Daily Mail

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.