Obavijesti

News

Komentari 326

'Rodna ideologija je opasnija od komunizma, ja neću biti žena'

'Rodna ideologija je opasnija od komunizma, ja neću biti žena'
5

Savjetnik ministrice kulture Ladislav Ilčić nastavio je s agitiranjem protiv Istanbulske konvencije. Na tribini u Šibeniku najavio je organiziranje referenduma...

VIDEO

U organizaciji Hrvatskog katoličkog društvo prosvjetnih djelatnika ‘Biskup Srećko Badurina’ u šibenskoj su knjižnici na tribini ‘Istina o Istanbulskoj konvenciji’ govorili Marija Friedrich i Ladislav Ilčić, javlja Šibenski portal.

– Prema rodnoj ideologiji, čovjek se rađa kao neutralno biće, a kasnije može odabrati hoće li biti muškarac ili žena, ili neki drugi do sada izmišljenih rodova. Rodna ideologija, koja tvrdi da su spol i rod odvojeni, preko feminističkih pokreta i međunarodnih konferencija u Kairu 1994. i Pekingu 1995. se uključila u ključne svjetske društveno-političke procese i postala je politička paradigma. Ona nema znanstvenu potkovu koja bi ju držala već se širi kao politička paradigma. Ona se pokušava ispod radara ugurati u novi dokument, a jedan od njih je Istanbulska konvencija koja je prihvaćena 2011. godine. Konvencija definitivno ima dobrih stvari, jer se njome zaista bori protiv nasilja nad ženama. I jako je teško biti protiv takvog dokumenta i zato je kao trik unutra ubačena rodna ideologija. Istanbulska konvencija je međunarodni ugovor i kao takva je pravno jača od zemaljskih zakona, što znači da bi se naši zakoni trebali prilagoditi i podrediti Istanbulskoj konvenciji. Države koje ga ratificiraju obavezne su kontroli međunarodne skupine – kazao je Ladislav Ilčić.

– Promjena spola je nemoguća jer je genetski kod zapisan u svakoj našoj stanici. Mi se možemo hormonalno promijeniti i ličiti na drugi spol, ali nikad nećemo biti drugog spola. Ja nikad neću biti žena –kazao je Ilčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na tribini su najavili i pokretanje referenduma o ratifikaciji i vjeruju da pravno stoje jako dobro i da mogu, kao što su dosad toliko puta dokazali, pokazati svoju suverenost.

Raspisivanje referenduma okupljeni su zdušno pozdravili uz naglasak da bi se trebala izbjeći igra riječi kako ne bi bilo zabuna kod zaokruživanja ‘za’ ili ‘protiv’ kao što je bio slučaj na referendumu 2013. godine.

Istanbulska konvencija prolazi makar i po cijenu novih izbora
Istanbulska konvencija prolazi makar i po cijenu novih izbora

Rodnu ideologiju je nazvao opasnijom od komunističke jer je ‘komunistička išla čizmom i mogla se prepoznati, a ova ide iznutra’.

– Rodna ideologija kaže da su spolne razlike društveno uvjetovane, odgajamo djevojčice kupnjom rozih haljina i lutki i one onda postanu curice. Spol je određen u trenutku oplodnje! U Konvenciji se spominju stereotipi koji su negativno obojeni pojmovi, ali stereotipi su nam u određenoj količini potrebni. Zbog lučenja različitih hormona u mozgu dolazi do promjena i stoga muškarci i žene u odrasloj dobi imaju različit mozak – kazala je Friedrich.

Muškarci i žene boje vide različito, ali i ponašaju se različito kada se vrate s posla.

– Žena ima potrebu iznositi svoje osjećaje, a muškarac 15 minuta šutjeti –primjer je različitosti koji je navela.

Hrvoje Zekanović, HRAST-ov zastupnik i prvi predsjednik Hrvatskog katoličkog društvo prosvjetnih djelatnika ‘Biskup Srećko Badurina’, istaknuo je kako imaju veliku podršku crkve u ovome što rade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 326
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a