Obavijesti

News

Komentari 124

Ronko napustio SDP: Bernardić razara stranku. Dalje ne ide...

Ronko napustio SDP: Bernardić razara stranku. Dalje ne ide...
1

Zdravko Ronko, dugogodišnji član stranke i jedan od utemeljitelja stranke u Požegi, odlučio je napustiti SDP jer više ne može prelaziti preko poteza predsjednika stranke Bernardića

VIDEO

SDP-ov saborski zastupnik Zdravko Ronko zatražio je uz još 11 članova požeškog SDP-a brisanje iz te stranke, a kao razlog je naveo "urušavanje i sveopće razaranje stranke koje na neronovski način provodi predsjednik stranke Davor Bernardić, liječeći time svoju nesposobnost i frustracije".

 "Zajednički izlazak iz članstva desetak uglednih, zaslužnih i iskusnih članova SDP-a Požega s kojima sam i sam dugo i ponosno nosio stijeg Račanove stranke, doprinosio njenoj snazi i usponu te promicao njene časne vrijednosti, bila je crta preko koje se dalje nije moglo. Tim i više što razloge koje navode, i te kako stoje - urušavanje i sveopće razaranje stranke koje na "neronovski" način provodi Davor Bernardić liječeći time i svoju nesposobnost i svoje frustracije. A to što nema dovoljno kritične mase da se taj brzorastući tumor zaustavi i odstrani, uzrok je u sveprisutnom oportunizmu i poltronstvu koje je zavladalo SDP- om, na žalost, na putu bez povratka", stoji u Ronkovom tekstu ostavke.

 Ronko ističe kako je upravo na zahtjev i tih desetak članova koji su istupili iz SDP-a Požege, na tu Bernardićevu "zločinačku" destrukciju i sklonost razaranju podsjetio i 7. svibnja 2016. na sjednici Predsjedništva SDP-a u Crikvenici tražeći njegovo sankcioniranje odnosno isključenje iz stranke.

"Na dušu danas svima onima koji to tad nisu podržali, već mu na tom putu dali još i vjetra u leđa. Ali što je tu je, brojnim kolegama, suborcima u miru za bolje sutra, zahvalan sam do beskraja. S Vama sam i uz Vas, a to znači samo jedno, tražim da me se sa današnjim danom 15. svibnja briše iz članstva u ovakvom SDP-u Hrvatske", stoji u obrazloženju Ronkove ostavke.

 "Kako je već duže vrijeme evidentno i bespovratno rastakanje vitalnih dijelova SDP-a, njeno urušavanje i sveopće razaranje na nacionalnoj razini koje zdušno provodi sam vrh stranke i čemu više nema pomoći, mi nećemo i ne želimo biti dio toga te podnosimo neopozive ostavke", napisali su SDP-ovci u zajedničkoj ostavci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Bernardić: Tražimo kažnjavanje svih odgovornih i nove izbore...
Bernardić: Tražimo kažnjavanje svih odgovornih i nove izbore...

Uvjet za povratak u SDP je odlazak Bernardića i njegove klike

 Upitan je li to definitivni odlazak iz SDP-a, Ronko je večeras kratko u izjavi za Hinu rekao da je za njegov povratak u SDP, uvjet odlazak Bernardića i njegove klike.

 Večernji list navodi da im je Ronko rekao kako će poduzeti sve da makne Davora Bernardića iz stranke i da osujeti njegove zločinačke planove, a uvjeren je da je jedan od njih upravo velika koalicija. Također, tvrdi kako je spreman podržati i premijera Plenkovića da ne dođe do izbora da se osujeti Bernardićev plan.  Nemam ja ljubavi prema vladajućima. HDZ su moji protivnici, takmaci, bili i bit će. Ali, kako Bernardić ne bi uništio stranku možda bih čak bio spreman i podržati Plenkovića da ne dođe do izbora i da se osujeti Bernardićev plan", kazao je Ronko za Večernji.  Bernardiću je poručio da ode u školu, da đacima predaje fiziku i da barem jedan dan u životu osjeti kako stvarni ljudi žive, a ne da cijeli život bude na stranačkim jaslama.  Index pak dodaje da Ronko nema namjeru vratiti svoj saborski mandat stranci s kojom ga je osvojio. "Ja sam SDP-u donio mandate, a nisu ga oni meni dali", rekao je.

Ronkovom ostavkom i ispisivanjem iz članstva SDP je pao na 34 saborska zastupnika.



U nastavku pročitajte cijeli tekst ostavke:

Požega by Vesna Gubo on Scribd

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)