Obavijesti

News

Komentari 42

'Bio je tih, povučen i malo lijen. Ali mu je uspon bio strelovit...'

'Bio je tih, povučen i malo lijen. Ali mu je uspon bio strelovit...'
1

AMBICIOZNI ZET 'On je bio prvi čovjek, ali sigurno nije sam u tome. Uprava je najviše kriva za stanje u škveru. Sigurno su se našli u teškoj situaciji koju nisu riješili pa neka za to i odgovaraju', kaže Ivan Cukon (85)

VIDEO

Ivan Cukon (85), bivši punac bivšeg čelnika Uljanika Giannija Rossande, kaže da uprava Uljanika, pa i Rossanda, treba odgovarati za svoje postupke!

Pokretanje videa...

01:09

I sam uljanikovac, koji je 24 godine proveo u pulskom škveru, kaže da nije imao nikakve veze sa zapošljavanjem Rossande, koji je s njegovom kćeri bio pet godina.

- Čovjek sam u godinama i kad sam vidio vijest o uhićenju čelnih ljudi škvera, pa i Rossande, te spominjanja mene kao bivšeg punca, šokirao sam se. Časno i odgovorno sam sve godine radio - rekao je Cukon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za Rossandu navodi da je uvijek bio miran, nekako tih i povučen, ali i ambiciozan.

Kletva Uljanika: Brodovi koji su misteriozno nestali bez traga...
Kletva Uljanika: Brodovi koji su misteriozno nestali bez traga...

- Jednom mi je rekao da mu se pružila prilika da ide raditi u Uljanik ili tvrtku Veletrgovačko poduzeće Istra. Rekao sam mu da odabere Uljanik ako želi puno naučiti kao ekonomist i napredovati u poslu. Pristao je i za tri godine je postavljen za rukovoditelja. Teško mi je govoriti o njemu, ali osim što je bio povučen, nije bio zainteresiran za, primjerice, rad u vrtu i oko okućnice. Mladi su takvi danas, nije to kao nekad - kaže bivši punac.

Smatra da za situaciju u Uljaniku netko treba odgovarati.

- On je bio prvi čovjek, ali sigurno nije sam u tome. Uprava je najviše kriva za stanje u škveru, a u prošlom sistemu je država uvijek bila prisutna u brodogradnji jer tako velikim kolektivom ne može upravljati samo rukovodstvo. Sigurno su se našli u teškoj situaciji koju nisu riješili pa neka za to i odgovaraju - mišljenja je bivši punac koji sve novosti o Uljaniku pomno prati.

Velika laž je kako ministri nisu znali što se događa u Uljaniku
Velika laž je kako ministri nisu znali što se događa u Uljaniku

Cukon je bio rukovoditelj Centra za obrazovanje kadrova u škveru od 1950. do 1974. godine, kad odlazi na drugo radno mjesto. Navodi da je vrbovao kadrove nakon srednje škole te im nudio stipendije, posao i napredovanje u Uljaniku.

- Zadatak mi je bio školovati kadar koji će kvalitetno raditi. Kad sam došao, u Uljaniku su radila tri varioca, a kad sam otišao iz škvera, bilo ih je stotinu - rekao je Cukon.

Bivši potpredsjednik vlade i ministar financija Slavko Linić smatra da postoji jedan posto šanse za restrukturiranje.

- Postojeći vlasnici, a to su dobrim dijelom mirovinski fondovi, imaju kapital od hrvatskih mirovina te se njihovim ulaskom mogao osigurati kvalitetan menadžment i kapital za restrukturiranje. Tad bi i Vlada dala svojih 50 posto - Linićev je plan za spas koji je iznio u “TNT”-u na N1. Smatra da u 3. maju treba ostaviti brodogradnju, a Uljanikove lokacije prenamijeniti u turizam i nešto zaraditi. To je ozbiljno restrukturiranje, poručio je bivši ministar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a