Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rotor gotov početkom siječnja: 'Kad završim moram na odmor'

None Foto: PIXSELL 19

U prvom mjesecu možemo očekivati puštanje u promet cijeli rotor za motorna vozila, a pruge, biciklističke i pješačke staze će biti gotove do proljeća jer sadašnje ceste idu preko njih, rekao je Goran Radić

Sjeverna strana i sjeverna cijev tunela je gotova. Postavljen je asfalt. Južna cijev bit će gotova sljedeći petak. U tunelu se postavlja rasvjeta, rekao je Goran Radić, voditelj projekta na remetinečkom rotoru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Radovi na izgradnji novog Remetinečkog rotora u punom su jeku, neovisno o tome što je krenula zima. Tuneli su skoro gotovi, a počelo se i s postavljanjem tramvajske pruge. Cijeli projekt trebao bi biti gotov na proljeće, a najavljeno je još ranije da će se pojedine dionice puštati u promet i prije roka. 

Foto: Borna Filic/PIXSELL

- U prvoj trećini siječnja možemo očekivati puštanje u promet cijelog rotora za motorna vozila, a pruge, biciklističke i pješačke staze će biti gotove do proljeća jer sadašnje ceste idu preko njih. Sve zavisi od lijepog vremena i kad će komisije dati sve potrebne dozvole. Asfaltiranje je pri kraju, a za rasvjetu imaju dva tjedna da završe - objasnio je Radić kojeg smo pitali je li teško voditi dva najveća projekta u Zagrebu, remetinečki rotor i novu žičaru. 

- A, što da vam kažem, da je teško je, ali uspijevam to držati pod kontrolom. Ima i pozitivna stvar, meni plaću daje EU tako da sam trošak za Zagrepčane 0 kuna. Kad završim ove projekte idem na malo dužu pauzu, potrebna mi je - našalio se Radić. 

Tema: Hrvatska

Komentari (16)
  • Dali se sjećate kad je se zatvarao rotor i pristupalo izgradnji novog rotira šta su mediji pisali? Kolaps ,kaos snimanja emitiranja uživo i na početnu i evo i na kraju nigdje kolapsa ni kaosa.

    5. 12. 2019,   18:26
  • A koliko se problema šefovi gradilišta suočavaju, ja im skidam kapu... Da prostiš, je*u ih svi, od radnika, direktora, investitora, dobavljača materijala, nadzornih inženjera... Između 10 vatri su...

    5. 12. 2019,   18:14
  • pa svaka čast, brzo su oni to !!

    5. 12. 2019,   18:24