Obavijesti

News

Komentari 34

Rukama izvukli ribu od 42 kg: 'Onda smo se tresli 45 minuta'

Rukama izvukli ribu od 42 kg:  'Onda smo se tresli 45 minuta'
2

ULOV ŽIVOTA: Goran Cerovečki i njegov sin Nino na umjetnom jezeru kraj Kloštar Ivanića ulovili su golemu ribu. Nisu imali mrežu pa su je morali obujmiti rukama...

VIDEO

Tresli smo se 45 minuta nakon što smo ribu izvukli iz vode. To je trofej života. Rekao nam je to Goran Cerovečki, koji je u utorak sa sinom Ninom na umjetnom jezeru kraj Kloštar Ivanića ulovio tolstolobika od 42 kilograma dugog čak 139 centimetara. On i sin Nino već godinama se bave sportskim ribolovom.


- Koristili smo silikonsku varalicu od 10 centimetara, a udica je bila petica. Borili smo se s njom više od sat vremena. Pokušali smo ga obujmiti rukama da ga izvučemo, jer niso imali mrežu, no ruke su nam proklizale u škrge, pa je, nažalost, riba iskrvarila. Imala je tolika usta da u nju stanu dvije šake - kazuje nam Goran koji inače svaku ribu koju ulovi fotografira i pusti nazad u prirodu. Zato mu je i žao što ovaj ulov nije pustio.

Na tom jezeru ribiči obično love šarane do 10 kilograma, pa ih, kao i Goran, snimaju i vraćaju u vodu. Cerovečkima, koji žive u Ivanić Gradu, ovo je dosad najveći ulov. Najmanja riba koju je ulovio bila je “duga” 6,5 centimetara, a tu je “zvijer” ulovio na jezeru Rakitje. Za to je dobio i priznanje. I nju je vratio u vodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Završit će na stolu: 'Ako bude ukusan, bit će za sve'

Ovaj tolstolobik završit će na stolu obitelji Cerovečki i njihovih prijatelja. Dosad nisu jeli njegovo meso.

- Najprije ću uzeti mali komad, uvaljati u brašno i baciti na tavu. Ako bude ukusno, bit će za sve - kaže Goran.
Inače, tolstolobik je vrsta koja nije autohtona u Hrvatskoj, azijskog je podrijetla.

- Unesen je k nama 1966. Uloga mu je kontroliranje biljnog materijala u ribnjacima - pojasnila je prof. Marina Piria s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Te se ribe, ispostavilo se, mogu samostalno razmnožavati.

- Netko ju je ubacio u to jezero, u kojem je bila dulje, a gdje je, sudeći po veličini i težini ribe, bilo dovoljno hrane za nju - pojasnila je prof. Piria.

Žao mu je što ju nije mogao pustiti

Kanio sam je snimiti za uspomenu i vratiti u vodu, ali nažalost, ispalo je tako da je iskrvarila. Žao mi je što ju nisam mogao pustiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS