Obavijesti

News

Komentari 60

'Ruku bih u vatru stavio, Fredi nije ubojica! Volio je Jasminu'

'Ruku bih u vatru stavio, Fredi nije ubojica! Volio je Jasminu'
9

Ni svjedočenje ujaka Drage, koji je na sudu prvi put progovorio o nasilnoj prošlosti oca Martina Dominića zvanog Fredi, nije uvjerilo Palovčane da je možda on ubojica Jasmine Dominić. I dalje sumnjaju u Smiljanu

VIDEO

Mještani Palovca nikako se ne mogu osloboditi stigme "međimurskog Twin Peaksa". Čim malo zaborave na stravičan zločin u njihovu malom mjestu, gdje je 19 godina nakon nestanka Jasmina Dominić pronađena mrtva u ledenoj škrinji obiteljske kuće, na užasan događaj podsjeti ih neki novi detalj. Ili recimo ovotjedni početak suđenja Jasmininoj starijoj sestri Smiljani Srnec.

'Nakon vidovnjaka dobio sam poruku da ću biti likvidiran!'
'Nakon vidovnjaka dobio sam poruku da ću biti likvidiran!'

- K'vragu sve! Pa kad upišeš Palovec u Google naprije ti iskoči ubojstvo Jasmine i ledena škrinja. Strašno je što su nam napravili tim zločinom - veli nam jedna mlada Palovčanka dok čeka autobus za Čakovec.

'Ne bi se šteli mešat'

Svatko tu gleda svoja posla i gotovo svi mještani kažu - 'ne bi se šteli mešati'.

Unatoč tome što je nakon svjedočenja Dragutina Sabola, Smiljaninog i Jasmininog ujaka, malo poljuljana dobra slika oca sestara Martina Dominića Fredija, mještani i dalje tvrde da je Martin bio jako dobar čovjek.

'Smiljana je znala manipulirati ljudima, posuđivala je novac...'
'Smiljana je znala manipulirati ljudima, posuđivala je novac...'

- S Fredijem sam igrao nogomet, zajedno smo i radili. Bio je jako dobar čovjek. Znao je popiti, to je točno, ali nije bio agresivan. Volio se veseliti kad je popio. Ne vjerujem da je bio upleten u ubojstvo ili da je znao za to. Drugi članovi obitelji su možda znali, osim djece i dečka starije kćeri koji je sve to slučajno pokrenuo. Tko zna, možda bi više o svemu mogao znati majčin mlađi brat i njegova obitelj. Davno se prepričavalo u selu da je Smiljana došla kod njih i rekla da je nešto ružno napravila, što nije smjela - sliježe ramenima jedan mještanin dok sjeda na bicikl pa nastavlja:

- Smiljana je bila čudna. Jednom je kod jednog dečka na dvorištu sjedila od 10 sati ujutro i čekala ga do 15 sati popodne kada je trebao doći s posla. Kad ju je vidio na svom dvorištu, nije ni ulazio u njega jer ju je htio izbjeći. A malo dalje u drugoj ulici živio je i otac njezine prve kćeri, koji sad radi u inozemstvu...

Pokretanje videa...

03:03

'Nije otac Fredi kriv'

Drugi nam pak kaže da je za sve kriva - policija?! 

- Nije otac Fredi kriv. Bio je veseljak. Kad je popio samo je pjevao. Ma nije uopće bio agresivan. To svi u selu znaju. On ju je i najviše tražio i previše ju je volio da bi tako nešto učinio ili znao za to i šutio. Ruku bih dao u vatru da on nije imao svoje prste u Jasmininom ubojstvu. Sad bi bilo najlakše svaliti krivnju na njega, jer se mrtvi ne mogu braniti. Mislim da bi Smiljanu trebalo kazniti ne zatvorom, već je pustiti da trpi i pati te da se svaki dan podsjeća što je učinila. Čudi me jedino da njezin suprug Ivek nije ništa primijetio. Mislim da policija ima načina da je pritisne da prizna - kazao nam je jedan mještanin Palovca kojeg smo zatekli na groblju.

Varaždin: Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec

Na Jasmininom i Fredijevom grobu su cvjetni aranžmani i gore bijeli lampaši. Pozvonili smo i na vrata obitelji Srnec u Novoj ulici gdje je pronađen Jasminin leš u škrinji u hodniku ispod stepeništa.

Vrata je otvorio zaručnik Smiljanine starije kćeri David Balent. Potom se na vratima pojavila i Smiljanina starija kćerka Katarina, koja je ime dobila po Smiljaninoj i Jasmininoj majci. Oboje su djelovali pomalo nervozno i neprijateljski.

I od još nekih ljudi u gostionici Domino saznajemo samo riječi hvale o Martinu Dominiću, koji je, kažu obožavao pjesme Miše Kovača. No, o Smiljani Srnec uglavnom ne žele pričati ili pričaju da je bila svakakva i problematična osoba.

Varaždin: Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec

U Palovcu nismo našli baš nikoga tko bi mogao posumnjati u oca Martina zvanog Fredi kao potencijačlnog ubojicu. Ali svjedočenje ujaka Drage otvara vrata Smiljaninoj obrani.

Nasilna prošlost oca Fredija o kojoj je svjedočio Drago Sabol definitivno je bila veliko iznenađenje za sve. Očito i tajna dobro skrivena iza kućnih vrata obitelji Dominić/Srnec.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...