Obavijesti

News

Komentari 15

Rusi uhitili Navaljnog jer je bio na prosvjedu - ali još u siječnju

Rusi uhitili  Navaljnog jer je bio na prosvjedu - ali još u siječnju
1

Navaljni je planirao prosvjede 9. rujna protiv nepopularnih planova ruske vlade o podizanju dobne granice za umirovljenje

VIDEO

Ruski oporbeni vođa Aleksej Navaljni pritvoren je u Moskvi zbog sudjelovanja u protuvladinu prosvjedu ranije ove godine, objavila je njegova glasnogovornica Kira Jarmuš  preko Twittera u subotu.

Navaljni (44), uhićen je ispred svojeg stana u subotu popodne, a isprva se nije znao točan razlog.

No nakon što je proveo nekoliko sati u policijskoj postaji, Jarmuš je rekla da je Navaljni pritvoren zbog toga što je sudjelovao na skupu u Moskvi u siječnju, na kojem se pozivalo na bojkot predsjedničkih izbora u ožujku za koje kaže da su bili namješteni.

Planirao je prosvjede 9. rujna protiv nepopularnih planova ruske vlade o podizanju dobne granice za umirovljenje. Oporbenom vođi je zabranjeno da se natječe na predsjedničkim izborima u ožujku na kojima je uvjerljivo pobijedio Vladimir Putin. 

Navaljni će se pojaviti na sudu u ponedjeljak, a dotad će biti u pritvoru, rekla je Jarmuš.

Navaljni je bio zatvaran nekoliko puta zbog organizacije prosvjeda protiv Kremlja, a zadnji put u svibnju je osuđen na 30 dana zatvora zbog organiziranja prosvjeda protiv Putina. Pozivao je na demonstracije u više od 90 gradova uz geslo "Putin nije naš car" protiv, kako je rekao, autokratske vladavine ruskog predsjednika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...