Obavijesti

News

Komentari 18

Rusija blokirala ukrajinskoj mornarici ulaz u Azovsko more

Rusija blokirala ukrajinskoj mornarici ulaz u Azovsko more
1

Reuters prenosi da je u nedjelju zahvaljujući velikome teretnom brodu blokiran kanal ispod mosta te da su očevici vidjeli dva ruska ratna zrakoplova Suhoj Su-25 kako nadlijeću teritorij

VIDEO

Rusija je u nedjelju zabranila ulazak trima brodovima ukrajinske mornarice u Azovsko more preko Kerčkih vrata postavljanjem velikoga teretnog broda ispod mosta pod ruskom kontrolom, dok se dužnosnici obiju zemalja međusobno optužuju za provokativno ponašanje. 

Bilateralni sporazum objema zemljama daje pravo na korištenje mora među njima, koje je s Crnim morem povezano uskim morskim prolazom, Kerčkim vratima. 

Napetosti na tom području eskalirale su otkad je Rusija pripojila ukrajinski Krim 2014. 

Moskva uspijeva držati pod kontrolom područje između Azovskoga i Crnog mora nakon što je izgradila most koji prekoračuje Kerčka vrata između Krima i južne Rusije. 

Reuters prenosi da je u nedjelju zahvaljujući velikome teretnom brodu blokiran kanal ispod mosta te da su očevici vidjeli dva ruska ratna zrakoplova Suhoj Su-25 kako nadlijeću teritorij. Ruska državna televizija izvijestila je da su u to područje poslani ruski borbeni zrakoplovi. 

Napetosti su se pojačale pošto je Rusija pokušala presresti tri broda ukrajinske mornarice u Crnome moru, optuživši ih za ilegalni ulazak u ruske teritorijalne vode. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.