Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rusija neće doći u Poljsku na konferenciju o Bliskom istoku

None Foto: MAXIM SHEMETOV

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak se treba sastati s Rohanijem i turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom na summitu posvećenome planovima za Siriju

Rusija je odlučila ne sudjelovati na bliskoistočnoj konferenciji koju organizira SAD u članici NATO-a Poljskoj u srijedu, pokazuju komentari ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Rusija sa zabrinutošću prati "američke pokušaje da nametne unilateralne geopolitičke interese inicijativama predstavljenima kao da su stajališta cjelokupne međunarodne zajednice", objavilo je ministarstvo u komentarima koje je prenijela ruska novinska agencija Interfax.

Ruski saveznik Iran u srijedu je osudio američke pokušaje pritiska na iransko donošenje politika.

"Urota velikih država poput SAD-a neće utjecati na naše politike", rekao je iranski predsjednik Hasan Rohani u komentarima koje je prenijela ruska državna novinska agencija TASS.

SAD želi da u ratom opustošenoj Siriji ne bude iranske vojske i odavna sumnjiči Iran da nastoji izgraditi nuklearni arsenal.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak se treba sastati s Rohanijem i turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom na summitu posvećenome planovima za Siriju nakon najavljena povlačenja američke vojske.

Kontroverzna konferencija o miru i sigurnosti na Bliskom istoku koju organiziraju Sjedinjene Države i Poljska počine u srijedu u Varšavi i na njoj će sudjelovati izaslanstva šezdesetak zemalja, ali su brojni zapadni ministri vanjskih poslova odlučili ne sudjelovati, a među njima i njemački šef diplomacije Heiko Maas.

Komentari (3)
  • zemuncevic, vratiti se u cetvrti osnovne i citati, citati, ali ne novine.

    13. 2. 2019,   16:44
  • Takozvana konferencija o miru i sigurnosti na Bliskom istoku koju organiziraju Sjedinjene Države i Poljska? Pa kaj je to nego provokacija, kome to treba? Idemo napravit tulum takoreči kod tebe doma i ti nisi pozvan. Tko je napravil tu pi*dariju na Bliskom istoku Rusi? aj bok

    13. 2. 2019,   13:58
  • Nije ih nitko ni zvao jer kad dodju onda samo stvaraju nejedinstvo a Poljaci ih ionako ne mogu smisliti!! Neka Rusi idu u Srbiju i zajedno sa Srbima kukulelecu !!!!

    13. 2. 2019,   13:38