Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rusija prijeti ratom ako se nastavi priznavati Kosovo

None Foto: Times

Ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin izjavio je da će Rusija primijeniti oružanu silu ako EU i NATO nastave provocirati Ujedinjene narode

Rusija bi mogla primijeniti silu budu li NATO i Europska unija izazivali UN u svezi s Kosovom, izjavio je ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin.
- Prihvati li Europska unija danas jedinstveno stajalište i prekorači li NATO svoj mandat na Kosovu, te će organizacije izazvati Ujedinjene narode, pa ćemo i mi onda polaziti od činjenice da trebamo primjenjivati grubu silu koja se zove oružana sila da bi nas se poštovalo - rekao je Rogozin na videokonferenciji iz Bruxellesa, a prenosi agencija Interfax. Glasnogovornik ruske diplomacije Mihail Kaminin rekao je da "Rusija žali zbog nasilja u četvrtak u Beogradu", ali je odgovornost prebacio na zemlje koje su priznale jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova.
- Ono što se dogodilo sinoć u Beogradu izaziva žaljenje... Ali snage koje su poduprle jednostrano priznanje Kosova morale bi biti svjesne posljedica takvog postupka - rekao je Kaminin.
Nekoliko sati nakon ruskih prijetnji oglasila se i Europska komisija. Rekli su da prijetnje oružanom silom en pridonose smirivanju sadašnje situacije.

Komentari (163)
  • SANADERU I MESICU, DOGOVORITE SE NA CIJU CEMO MI STRANU AKO ZAPOCME RAT. I BUDITE ODLUCNI JER POSLIJE JE.... NEMA KAJANJA.

    22. 2. 2008,   12:10
  • U je*ate, još kad započne 3 svjetski rat zbog Kosova...Ja bi rađe da smo neutralni... :/

    22. 2. 2008,   12:16
  • vlado popusi ga i ti.

    22. 2. 2008,   12:54