Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Rusija se miješa u Venezuelu, nećemo to samo mirno gledati'

None Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Pompeo je pozvao Rusiju da prekine nekonstruktivno ponašanje i da se pridruži drugim narodima, među kojima je velika većina zemalja zapadne hemisfere, koji žele bolju budućnost za venezuelski narod

Američki državni tajnik Mike Pompeo upozorio je u ponedjeljak svog ruskog kolegu Sergeja Lavrova da Sjedinjene Države neće stajati skrštenih ruku ako Rusija nastavi pojačavati napetosti u Venezueli.

"Stalno miješanje ruskog vojnog osoblja i podrška nelegitimnom režimu Nicolasa Madura u Venezueli moglo bi produžiti patnje venezuelskog naroda koji velikom većinom podržava privremenog predsjednika Juana Guaidoa", kojeg su priznale Sjedinjene Države i više od pedeset drugih zemalja, izvijestio je američki State Department u priopćenju nakon telefonskog razgovora dvojice ministara.

People walk on a highway, carrying containers with water collected from a sewage drain in Caracas KAOS U ZEMLJI Venezuela opet ima struju, ali politička kriza i dalje traje

Pompeo je pozvao Rusiju da prekine nekonstruktivno ponašanje i da se pridruži drugim narodima, među kojima je velika većina zemalja zapadne hemisfere, koji žele bolju budućnost za venezuelski narod.

Juan Guaido se proglasio privremenim predsjednikom Venezuele 23. siječnja. Dva mjeseca kasnije, Venezuela i dalje proživljava najtežu krizu u svojoj povijesti.

People carry bottles filled with water from a river in Caracas NEMA HRANE NI VODE Danima bez struje: U Venezueli su proglasili 'stanje uzbune'...

Nicolas Maduro je istaknuo podršku Rusije i Kine, glavnih vjerovnika zemlje, koji sustavno staju na njegovu stranu u međunarodne institucijama, poput Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Komentari (21)
  • Divna briga za narod Venezuele pljačkali ih 50 godina Chavez im nacionalizirao naftnu industriju odmah se naljutili uveli sankcije. Da a tko je sabotirao električnu mrežu u Venezueli ,vjerovatno Tibetanci.

    25. 3. 2019,   20:19
  • "žele bolju budućnost za venezuelski narod" ahahahaha

    25. 3. 2019,   19:06
  • Pompi se brine o patnjama naroda Venezuele, rasplakat cemo se.

    25. 3. 2019,   17:48