Obavijesti

News

Komentari 1

Ruska istraga: Bivši Trumpov savjetnik nakratko ide u zatvor

Ruska istraga: Bivši Trumpov savjetnik nakratko ide u zatvor
1

Bivši diplomatski savjetnik Donalda Trumpa, George Papadopoulos, osuđen je u petak na 14 dana zatvora jer je lagao u istrazi o mogućem dosluhu između Moskve i tima zaduženog za Trumpovu kampanju.

VIDEO

Dobio je i kaznu od 9500 dolara te godinu dana uvjetne slobode ispunjene radom za opće dobro. Izjasnio se krivim u listopadu 2017. za lažno svjedočenje FBI-ju. 

Papadopoulos (31) je zaslužan za famoznu rusku istragu koja jako iritira predsjednika Trumpa već više od 15 mjeseci. 

Njegova je kazna relativno blaga s obzirom na to da mu je prijetilo šest mjeseci zatvora. Sudac je objasnio da je uzeo u obzir njegovu "grižnju savjesti" te činjenicu da je pristao surađivati s istražiteljima. 

- Četrnaest dana po 28 milijuna dolara. Dva milijuna dnevno. Nema dosluha. Veliki dan za Ameriku!, ironično je napisao u tvitu šef države u vezi procijenjena troška sveobuhvatne istrage posebnog tužitelja Roberta Muellera. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ni riječi zauzvrat od bivšeg savjetnika za vanjsku politiku kojeg je kandidat Trump opisivao 2016. kao "izvrsnog tipa" a 2017., nakon njegova priznanja, kao "mladog dobrovoljca niže klase", "lažljivca". 

George Papadopoulos stupio je u ožujku 2016. u službu republikanskog kandidata s ograničenim iskustvom od dva mjeseca u timu senatora Bena Carsona na predizborima republikanaca. Ubrzo stupa u kontakt s izaslanicima Rusije, posebice tajanstvenim "profesorom". 

Ovaj mu predstavlja izvjesnu Olgu, navodnu nećakinju Vladimira Putina. Papadopoulos se tada hvali u timu kampanje da ima kontakte u Rusiji za organiziranje susreta između ruskog čelnika i kandidata Trumpa. 

- Bio je bez iskustva, naivan, blesav i nije znao da ga je izmanipulirao profesionalac, rekao je u njegovu obranu odvjetnik Thomas Breen. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1