Obavijesti

News

Komentari 10

Ruska naftna kompanija uložit će milijardu eura u Hrvatsku

Ruska naftna kompanija uložit će milijardu eura u Hrvatsku
1

Ruska kompanija Zarubežnjeft planira u idućih pet godina u Hrvatsku uložiti oko milijardu eura. Između ostalog žele preuzeti i OMV-ove pumpe u Hrvatskoj i Bosni

VIDEO

Ruska kompanija Zarubežnjeft planira intenzivirati ulaganja na Balkanu, a u idućih pet godina u Hrvatsku se sprema uložiti oko milijardu eura. Na tržištu regije prisutni su već nekoliko godina kao vlasnik rafinerije nafte Brod i rafinerije Modrič, piše T-portal. Sada žele preuzeti OMV-ove pumpe u Hrvatskoj i Bosni, kao i Janaf ako se Vlada odluči na njegovu privatizaciju.

Uprava ove naftne kompanije sastaje se i s potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem, a planiraju sudjelovanje u tri projekta. Prvi je gradnja produktovoda koji bi povezivao Slavonski Brod - Zagreb - Omišalj, a koji bi se koristio za izvoz naftnih derivata za rusku rafineriju Brod i za Ininu rafineriju Sisak.

Drugi projekt u koji žele uložiti sredstva je povećanje kapaciteta Janafove infrastrukture, a treći je sudjelovanje u geološkom istraživanju na devet mjesta u Hrvatskoj, također u suradnji s Janafom .

Generalni direktor tvrtke Nikolaj Brunič tvrdi da nemaju namjeru konkurirati već postojećim naftnim tvrtkama u Hrvatskoj, a Ini su poslali i dopis za sudjelovanje u poslovnim istraživanjima, ali nisu dobili odgovor. 

Potvrdio je i interes za privatizaciju Janafa, ali u ime Transnefta, ruske državne kompanije koja se bavi transportom nafte. 

Kompanija Zarubežnjeft u Hrvatskoj je poznata po problemima zagađenja zraka u Slavonskom Brodu, koje izaziva ruska rafinerija u Bosanskom Brodu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca