Obavijesti

News

Komentari 7

Ruski kupac TLM-a: Hrvatski zakoni ne štite baš investitore

Ruski kupac TLM-a: Hrvatski zakoni ne štite baš investitore
3

Čim trgovački sud potvrdi odluke skupštine, čim preuzmemo upravljanje, bit ćemo spremni početi realizirati sve ugovore - rekao je Igor Shamis, novi vlasnik TLM-a

VIDEO

Ruski biznismen Igor Shamis na konferenciji za novinare u utorak je potvrdio kako je na skupštini TLM Aluminiuma održanoj dan ranije preuzeo Nadzorni odbor i da će u Upravu imenovati Marijana Stričevića, te je najavio kako će proizvodnja u punom obujmu u toj tvornici krenuti tek kada on Trgovački sud potvrdi odluke skupštine.

- Žao mi je što hrvatsko zakonodavstvo baš i ne štiti puno interese investitora i dioničara. Vjerujem da će se u bliskoj budućnosti to promijeniti - rekao je Shamis, zahvaljujući šibensko-kninskom županu Goranu Pauku i gradonačelniku Šibenika dr. Željku Buriću 'koji su napravili puno da se uspostavi zakon i red u tvornici'.

- Nadam se da sada stvarno imam mogućnost preuzeti poduzeće u svoje ruke i da su svi nesporazumi koje smo imali sada nestali - rekao je Shamis, demantirajući da je u tvrtki bilo ikakvih sukoba i napominjući da je postignut dogovor da se može krenuti dalje.

- Čim trgovački sud potvrdi odluke skupštine, čim preuzmemo upravljanje, bit ćemo spremni početi realizirati sve ugovore. Po mom mišljenju stagnacija u aluminijskoj industriji polako se poboljšava i pokazuje rast. Biznis plan pokazuje da tvornica može donositi dobiti.

Imamo biznis plan do kraja 2015. Isto tako pripremamo plan za restrukturiranje u idućih deset godina. Vjerujem da će sprovesti na trgovačkom sudu i želio bih okrenuti stranicu i početi se baviti poslom kako sam navikao - rekao je Shamis i najavio kako će bivšem predsjedniku Uprave Branimiru Lepuru isplatiti otpremninu od 273.000 kuna i mirno se razići.

Shamis smatra da bi se cijela priča s preuzimanjem mogla realizirati za otprilike dva mjeseca. Tek tada pokrenut će se i proizvodnja u TLM-u.

- Dok ne preuzmem kompletno upravljanje tvornicom, neće biti ni sirovine ni proizvodnje. Prešaonica sama po sebi ne može stvarati dobit i ne želim izdvajati Prešu od Valjaonice. To je za mene jedna tvornica i samo ukupna proizvodnja TPP-a i TVP-a donosi dobit – kazao je Shamis.

Na pitanja koliko je dosad uložio i koliko je još spreman uložiti u TLM, Shamis je izbjegao dati konkretan odgovor.

- Dugovi tvornice iznose 53 milijuna i to je ulaganje koje treba napraviti - kratko je kazao Rus te dodao da neće biti novih otkaza radnicima u pogonu, no nekih radna mjesta ipak bi se mogla ukinuti.

- Nevjerojatna je činjenica da u TPP-u na 50 radnika u pogonu postoji 50 zaposlenih u uredima, to tako ubuduće neće funkcionirati – najavio je Shamis.

Tvrdnje kako su on i Marijan Stričević od TLM Aluminiuma tražili da im se isplaćuje pet, odnosno tri tisuće eura za njihove troškove, Shamis je odgovorio kako to nije istina i da je samo tražio da se na kreditnim karticama uvede limit za troškove reprezentacije. 

Odbacio je optužbe da je nelegalno prebacivao novac, te ustvrdio da za kaznenu prijavu koju je zbog toga protiv njega podigao Lepur prvi put čuje. Više puta je istaknuo da u tvornicu sirovina neće doći dok u potpunosti ne preuzme kontrolu nad tvrtkom, jer je to za njega preveliki rizik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa