Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ruski poduzetnik osam godina nije platio čišćenje svog stana

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL 4

Dmitrij Železnjak je 2011. sklopio ugovor s tvrtkom koja je čistila njegov stan u Zagrebu. Nije platio 61.731 kunu pa će mu sudtiti za prijevaru. Utvrdi li sud da je kriv mogao bi na osam godina u zatvor

Ruski biznismen koji u Hrvatskoj posluje 13-ak godina uskoro će sjesti na optuženičku klupu. Općinski kazneni sud u Zagrebu potvrdio je optužnicu kojom ga ALTERRA GRUPA tuži za prijevaru. Kako se radi o iznosu većem od 60.000 kuna Železnjaku, ako bude osuđen, prijeti do osam godina zatvora. 

Železnjak (60) se u Hrvatskoj pojavio prije 15.ak godina. Stigao je u pratnji bivše supruge, visoke i mlade plavuše, bivše misice te počeo ulagati - u dionice teretne luke u Splitu, votku, gradio je vile u zagrebačkim Mlinovima, a sponzorirao je razne sportske i kulturne događaje. Bile su ga pune poslovne, ali i lifestyle stranice novina. Ruskinju je zamijenio Hrvaticom, također visokom i mladom plavušom, no poslovi mu baš i nisu išli dobro pa ga posljednjih godina nema u medijima. Sada bi, zbog neplaćenih računa iz 2011. godine, boravak u luksuznim vilama, krstarenje na jahtama i poziranje i fotografiranje sa slavnima mogao zamijeniti boravkom u zatvoru.  

On je tijekom 2011. naručio usluge svakodnevnog čišćenja i održavanja stana u Zagrebu kojim se tada koristio na adresi Vinogradi 79. S tvrtkom ALTERRA GRUPA  je 1. travnja 2011. godine sklopio ugovor lažno prikazujući, navodi se u optužnici koja je postala pravomoćna,  kako će navedene usluge i platiti iako stvarne namjere plaćanja naručenih usluga nije imao te iako u trenutku naručivanja nije imao imovine, odnosno sredstava iz kojih bi se oštećena tvrtka mogla naplatiti. Naime, FINA  je utvrdila kako se Železnjak u tom vremenu u Hrvatskoj nije imao otvoren bankovni račun, niti je imao nekretnine upisane na svoje ime ili pak dionice. 

- Iz ovih podataka nedvojbeno proizlazi zaključak kako 2011. i 2012.godine, u vrijeme kada je naručio obavljanje ovih usluga od oštećenog trovačkog društva, okrivljenik u Republici Hrvatskoj nije imao bilo kakvu imovinu iz koje bi mogao platiti naručene i obavljene usluge te kako zapravo nikakve namjere njihova plaćanja nije niti imao- stoji u optužnici ALTERRA GRUPE koju zastupa odvjetnik Fran Olujić. 

Komentari (7)
  • Bem to miša, koja grozota!!!

    11. 10. 2019,   18:55
  • Propal covjek cim je stupil u vezu sa hrvaticom...

    11. 10. 2019,   18:09
  • Takvih "poduzetnika" ima u hrvatskoj.

    11. 10. 2019,   21:31