Obavijesti

News

Komentari 61

Ruskinja slomila ruku i kuk: U Splitu preko nje prešao 'karet'

Ruskinja slomila ruku i kuk: U Splitu preko nje prešao 'karet'
1

U subotu oko podneva u samom središtu Splita turistkinju iz Rusije (50) oborio električni "karet", malo dostavno vozilo kojim se opskrbljuju kafići, restorani i trgovine u staroj gradskoj jezgri

VIDEO

Ruskinja je nakon što ju je oborilo dostavno vozilo u centru Splita pala na tlo i navodno je izgubila svijest. U splitskoj bolnici je konstatiran prijelom lijeve ruke i kuka, u pitanju su teže ozljede.

Odvedena je vozilom Hitne pomoći, medicinari nemaju električne transportere pa su kombi morali parkirati na vrhu Bosanske i trčati do Pjace, odnosno Ispod ure gdje se sve događalo.  

Iz policije su nam potvrdili kako još uvijek kriminalistički obrađuju ovaj slučaj kao i da je obaviješteno rusko veleposlanstvo. Zapravo se dvoume hoće li "vozača" prijaviti prekršajno zbog prometa ili kazneno, zbog općeopasne radnje. Mladić je kazao kako je žena koraknula unatrag pa je udario u rame, pala je pa je onda i prešao preko nje.

Električni "kareti" u centru grada su inače konstantna opasnost za pješake. Razne tvrtke (posebno one za veleprodaju pića, ali i ostalih namirnica) imaju i po nekoliko takvih dostavnih vozila koja "zuje" u bilo koje doba dana, a "šoferi" su poznati po sklonosti prema riziku: uspjeh je što preciznije "strišati" pješaka, bonus je kad se to radi uz tipkanje mobitela...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zanimljivo, iz gradske uprave i nemaju konkretnih podataka koliko zapravo ovakvih vozila ulazi u centar grada, a zasad nemaju niti efikasno rješenje za provođenje postojećih vremenskih ograničenja same dostave. U srcu sezone ih gužve u uličicama punim stranaca i teret ipak uspore, no recimo svibanj je njihov mjesec.

Poseban je gušt kad se susretnu ovakav "karet" i električno vozilo Čistoće koje prikuplja otpada po lokalima, što se također zna dogoditi u sate najvećih gužvi. 

Prije mjesec dana je zabilježen sličan incident, kada je dostavni "karet" krcat kutijama oborio djevojku koja je postavljala menu restorana u uličici. Nije bilo posljedica po curu koja nije previše gledala kamo ide, misleći da je sigurna.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)