Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ruta dočeka: U ponedjeljak posebna regulacija prometa

None Foto: Filip Kos/PIXSELL

Potpuna obustava prometa po trasi kretanja autobusa s nogometnom reprezentacijom stupit će na snagu u 14.00 sati, a tramvaji neće voziti po centru od 11.00 do 18.00 sati

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak, 16. srpnja oko 14 sati stiže zrakoplovom u Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, odakle će autobusima s otvorenim krovom stići na svečani doček na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Kako se očekuje da će dočeku Vatrenih prisustvovati veliki broj građana,policija je najavila posebnu regulaciju prometa u užem središtu grada. 

Trasa kretanja autobusa s nogometnom reprezentacijom Hrvatske je:

Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.     

Za vrijeme kretanja autobusa u svečanoj koloni na trasi kretanja će se u potpunosti obustaviti promet motornih vozila očekivano u vremenu od 14.00 do 15.30 sati.

Iz policije su priopćili da će autobusi iz svih dijelova Hrvatske zauzeti parkiralište kod Velesajma, a najavili su posebnu regulaciju prometa i vožnje tramvajima u centru grada. 

- ponedjeljak, 16. srpnja u vremenu od 6 do 22 sata zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa.

 - ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 11 do 18 sati obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića, Savskom od Vodnikove i Frankopanskom do Ilice, Ilicom od Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom od Draškovićeve do Trga bana Josipa Jelačića i Praškom od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora,

 - ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 12 do 17 sati obustavit će se sav motorni promet u zoni kojeg omeđuju ulice Kaptol, Degenova, Ilirski trg, Gornji grad i Streljačka na sjeveru, Medulićeva ulica na zapadu,  zeleni val Hebrangova-Klaićeva na jugu i Ribnjak-Palmotićeva na istoku,

  - ponedjeljak, 16. srpnja u slučaju većeg poremećaja u prometu u kritičnom vremenu obustavit će se i promet svih vozila zelenim valovima Boškovićeva-Hebrangova-Klaićeva u pravcu zapada i Žerjavićeva-Trenkova-Hatzova u pravcu istoka.

Policija je zamolila građane da u ponedjeljak što više koriste gradski prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a te prigradsku željeznicu HŽ-a. 

Komentari (70)
  • Treba ih docekati kako spada i izfuckati ove politicare koji ce nam ogaditi trenutak slavlja!

    13. 7. 2018,   21:13
  • Bez ikakve politizacije i mudrovanja političara !! Ovo je isključivo sportski uspjeh i trud , muka i odricanje nogometaša i njihovih obitelji. Svaki mogući govor političara treba izviždati i okrenuti im leđa. Prvi koji bi mogao pokvariti slavlje je sveprisutni Miki koji će svojom jeftinom i populistićkom retorikom samo pokvariti slavlje. Pustite sportaše i običan puk neka se veseli a vi političari primite se posla za koji ste preplaćeni.

    13. 7. 2018,   21:38
  • Joj. Teško ćemo mi iz Dalmacije stić u Zagreb posli slavlja do ujutro :( bar se vi gore lipo zabavite :)

    13. 7. 2018,   21:23