Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ruža Tomašić: I danas sam u odličnoj formi, ali za šoping...

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tomašić u politici planira ostati do 2019. godine, a nakon toga će se posvetiti obitelji i unučadi. Druženje s njima ono je što ju najviše opušta, a najviše ju ljute dvolični i sebični ljudi

U Kanadi ste radili kao policajka na motociklu. Jeste li požalili što ste se vratili se u Hrvatsku? 


 Jako sam voljela svoj posao u Kanadi i godinama se borila protiv diskriminacije da bi postala prva žena na motociklu, a poslije i detektivka u kanadskoj policiji. Ali povratak u Hrvatsku nikad nije bio doveden u pitanje.

Nosite li još pištolj i, ako da, zbog čega?


Imam pištolj, ali ga više ne nosim jer za tim nema potrebe. 
Radili ste kao tjelohraniteljica Franji Tuđmanu i Stjepanu Mesiću.

Kako je do toga došlo?

Bila sam šefica osiguranja Banskih dvora. Tuđmanu sam organizirala osiguranje kad je došao u Kanadu i on me pozvao da se vratim i preuzmem tu dužnost. Nije me trebalo previše nagovarati.
Ranije ste kazali da možete savladati četvoricu muškaraca.

U kakvoj ste danas formi?


Situacija je bila takva da su četvorica razbojnika cipelarila kolegu policajca, a ja sam prva stigla kao pojačanje, nakon čega su se razbježali. Nakon toga došlo je još kolega, a razbojnici su uhićeni. Danas sam u odličnoj formi, ali za šoping. Tu mi nijedan muškarac ne može biti ravan.


Jeste li kao političarka u Saboru ili Europskom parlamentu doživjeli neugodnosti od kolega? 


Stav koji zauzimam prema ljudima šalje dovoljno jasnu poruku da ne toleriram nedolično ponašanje prema ženama, tako da, moram priznati, nekih velikih neugodnosti nikad nije bilo. Na svakom poslu, i u policiji i u politici, znala sam se postaviti od samog početka.
Borili ste se protiv dilera.

Je li vam danas žao što ste se toliko izložili i biste li to ponovili?


Nije mi žao jer je ta borba bila ispravna. Netko je morao nešto poduzeti, kao uvijek ako želite pobijediti zlo. U to vrijeme sedmero mladih osoba s Korčule predoziralo se u četiri godine. Ali nisam sigurna da bih to ponovila.

 Jeste li se razočarali u politiku i što smatrate najvećim političkim neuspjehom?


U politiku sam ušla kako bih mijenjala stvari. U dijaspori sanjate domovinu, imate idealiziranu sliku. Pogotovo kad u nju ne smijete doći, kao što ja nisam smjela, čak ni na pogreb vlastitog oca. Tako da se jesam razočarala jer sam očekivala, sad kad imamo svoju državu, da će u politiku ulaziti ljudi čestitih namjera. Malo je, nažalost, takvih u našoj politici.

Do kada namjeravate ostati u politici? 


Do 2019. godine.


Koji su vam planovi nakon mandata u Europskom parlamentu?


Više se posvetiti obitelji i unučadi.


Koji je vaš ispušni ventil?

Kad provodite puno vremena daleko od kuće, kao ja, onda prvo što napravite kad stupite preko kućnog praga je generalno čišćenje. Tu se, htjela ili ne, dobro ispušem. Ako mi ne bude dosta, onda odradim nekoliko sati brzog hodanja.


U čemu uživate i što vas opušta?


Druženje s unučicom za mene je nešto najposebnije. To je trenutačno moj najveći užitak.


Što vas najviše ljuti?


Najviše me ljute dvolični, sebični i pokvareni ljudi.

Komentari (153)
  • Nije se smjela vratiti u domovinu? Ali radi cega se to nije smjela vratiti u rodnu joj Bosnu? Zna se tko se ne smije vratiti u svoju zemlju, samo huligani koji su imali problema sa drzavom. Kako mi normalni i pristojni gradjani nikada nismo imali problema u bivsoj drzavi, nego sami ovi pobjegunci sto su nasilnim putem i drzavnim udarima htjeli doci na vlast u zemlji? Yugoslaviju je stvorio narod u narodnooslobodilackoj borbi protiv zlocinacke ideologije nacifasizma i domacih izdajnika protiv kojih se borio citav civilizirani svijet. Yugoslavija je bila volja nasega naroda, a to sto sacica Bosanaca prezire civiliziranu, pristojnu i urednu zemlju, kakvu je Hrvatski narod, zajedno sa ostalim narodima, nasim saveznicima u Federaciji SFRJ, stvorio sebi i svome narodu, to je njihov poremeceni problem i problem njihovih gangstera i terorista sto ne vole raditi, nego krasti i pljackati kruh iz usta tudjoj djeci, tako kako su od 90-ih naovamo opljackali nasu drzavu, ocevinu i djedovinu nasoj djeci. Tornjajte se odakle ste i izgmizali, neprijatelji civiliziranog svijeta, pokvarenjaci i izdajnici vlastite zemlje i naroda.

    18. 3. 2018,   11:13
  • i ja sam u formi ali nemam novaca za šoping, što nisi ostala u Kanadi kad je dobro

    18. 3. 2018,   10:51
  • Preodgojena van države među homofobima, ustašijama, katotalibanima, ni ne može ispast drugo.

    18. 3. 2018,   10:40