Obavijesti

News

Komentari 165

Ruža Tomašić: Mi se borimo za ljude koji nemaju što jesti

Ruža Tomašić: Mi se borimo za ljude koji nemaju što jesti
1

Druge ćemo prozivati, a naše ćemo smjenjivati jer jedino tako može se dokazati da se u ovoj Lijepoj našoj može lijepo i živjeti od svoga rada, kazala je Ruža Tomašić

VIDEO

Političar došao kod Svetog Petra i pita ga pa dobro gdje ću ja završiti u paklu ili raju? Kaže Sv. Petar pa idemo vidjeti ti si političar imat ćemo predizbornu kampanju pa ti odluči. I došao prvi dan u pakao, tamo super, njegovi prijatelji igraju golf, plivaju, sunčaju se, roštiljaju, pjevaju, ma super mu je bilo. Drugi dan ide u raj i tamo isto ima dosta poznanika, ali tamo lete s oblačića na oblačić i to je otprilike to. I pita ga Sv. Petar i jesi li odlučio, kaže jesam. Naravno, idem dolje u pakao. Spusti se on u pakao kada dolje blato, kal, svi su ljuti jedni na druge, mrzovoljni. Sretne on jednog vraga i pita ga kako to da je u paklu ovako, a bilo je prekrasno i lijepo. E prijatelju moj ono su bili izbori i predizborna kampanja, a ti si to zaokružio - vic je koji je u petak ispričala Ruža Tomašić, saborska zastupnica i zastupnica europskog parlamenta, te predsjednica HSP dr. Ante Starčević u Dugoj Resi. Tomašić je tamo bila na predstavljanju kandidata za gradonačelnika koalicije HSS-a i HSP AS za Duga Resu i načelnika općine Kamanje i Generalski Stol. 

Na svoju dosjetku Tomašić se nadovezala. 

- Ali, ovdje to nije slučaj. Ovdje su doista ljudi ono što govore to rade i u to vjeruju. Ekipa je fantastična. Naši su se predstavnici prije isto družili, Stjepan Radić i Ante Starčević su se isto družili bili su skupa, razmjenjivali ideje, mišljenja i ja mislim da je ovo odličan način da mi nastavimo njihov rad. Pravaši i pravaški svjetonazor i HSS, da se i mi družimo, da pokažemo i dokažemo da se i politika može voditi pošteno. Što se tiče mene i naše stranke nitko nema bianco potporu četiri godine. Mi ćemo druge prozivati, a naše ćemo smjenjivati jer jedino tako može se dokazati i pokazati da se doista u ovoj Lijepoj našoj može lijepo i živjeti od svoga rada. Ne želimo da mladi odlaze - kazala je Ruža i poručila svojim simpatizerima i partnerima budite  naši glasnogovornici, dovedite ljude neka glasuju.  

'Borimo se za ljude koji nemaju što jesti, koji gube kuće'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upitana da komentira rad aktualne Vlade i njihove poteze Ruža je kazala: Kada bi ja sad bila predsjednica Vlade ja bih oformila tehničku Vladu jer Hrvatska je toliko nisko, toliko smo pali da nas jedino stručnjaci i eksperti mogu izvući iz ove situacije. Svatko onaj koji tvrdi da ima Vladu, da ima političara koji to mogu napraviti to nije istina. Idemo biti pošteni prema ovom narodu, političari su nas doveli u ovu situaciju i sad nas jedino stručnjaci i eksperti mogu izvući iz ove situacije. To je pošteno razmišljanje jer se mi sada borimo za ljude koji nemaju što jesti, borimo se za ljude koji sada gube kuće zbog raznih kredita i radi raznih ovrha i to je jedino i pošteno razmišljanje'. 

Baršić ide po treći mandat u Dugoj Resi

Aktualni gradonačelnik Duga Rese Ivan Baršić (HSS) ispred koalicije ide po svoj treći mandat s dvojicom kandidata za zamjenike Zoranom Vilovićem i Tomislavom Boljarom. 

Baršić je u svom izlaganju napomenuo da je za njegova četverogodišnja mandata u Dugoj Resi nezaposlenost smanjena za 21,6 posto, te da su sve svoje obećane projekte većinom napravili ili ih privode kraju. Baršić je kazao da ako osvoji i ovaj mandat da će se nastaviti zalagati da rijeka Mrežnica bude proglašena Regionalnim parkom prirode, te da građani Duga Rese odvoz otpada više neće plaćati po volumenu, već po težini. 

U svom izlaganju Baršić je prozvao Slavka Mariniča (HSLS), voditelja Županijskog ureda za prostorno planiranje u Dugoj Resi koji izdaje građevinske dozvole, a koji je ujedno 4. na listi za Gradsko vijeće Karlovca koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS da opstruira Grad Duga Resu jer je u ured predao dokumente za izdavanje potvrde glavnog projekta u svibnju prošle godine za zonu Šeketino Brdo, te u listopadu za zonu u Mrzlo Polje, a da današnjeg dana nisu dobili niti jednu potvrdu glavnog projekta. 

- To je sramotno za sve koji tjeraju politiku kroz taj ured, ovo je čista politika i opstrukcija Grada Duga Rese - kazao je Baršić, na što je reagirao aktualni dožupan Ivan Banjavčić (HSS) kazavši da ga je sram jer je to njegov resor, te da će se nakon izbora obračunati s takvim ljudima koji građanima opstruiraju pravo na investiranje i građenje. 

Tomašić za rođendan dobila ruže i kuharicu

Po završetku izlaganja gradonačelnik Baršić je predsjednici HSP AS Ruži Tomašić čestitao rođendan i poklonio joj buket ruža, te kuharicu s tradicionalnim karlovačkim receptima. Ruža mu se zahvalila i dodala da je poklon odličan, ali da će ga predati svom suprugu da kuha jer ona za to sada nema vremena. 

Nakon obilaska Karlovca i Duga Rese gdje se Ruža družila s građanima posjetit će građane Ozlja i Žakanja, te Ogulina gdje će prisustvovati otvaranju stranačkih prostorija, a nakon toga će se uputiti u Plaški gdje će se družiti s građanima, dok će svoj posjet Karlovačkoj županiji završiti s predizbornim skupom u Generalskom Stolu na kojem će koalicija HSP AS i HSS-a predstaviti kandidata za načelnika i listu Općinskog vijeća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom