Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ruža Tomašić: Najbolje bi bilo da odu i Petrov i Karamarko

None Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Svi koji imaju malo svijesti i malo ljubavi za Hrvatsku neka naprave ono što je najbolje za Hrvatsku, naglasila je Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke i europarlamentarka Ruža Tomašić poručila je u nedjelju, komentirajući krizu vlasti, da bi za hrvatske građane i hrvatske nacionalne interese najbolje bilo da Božo Petrov i Tomislav Karamarko podnesu ostavke i "stave nove ljude".

"Ne možemo ići na nove izbore, ne vjerujem u preslagivanje. Ne možemo si dopustiti da idemo na nove izbore, čuli ste da ćemo izgubiti nekoliko milijardi eura, a to sebi ne možemo dopustiti," rekla je Tomašić Hini prije Općeg sabora HKS-a koji se održava u Zagrebu.

Svi koji imaju malo svijesti i malo ljubavi za Hrvatsku neka naprave ono što je najbolje za Hrvatsku, naglasila je Tomašić.

Premijer Tihomir Orešković zatražio je u petak, 3. studenoga od dvojice svojih potpredsjednika da odstupe nakon što nije uspio smanjiti tenzije između prvog potpredsjednika Tomisava Karamarka i potpredsjednika Bože Pterova, koji je podržao oporbeni prijedlog Karamarkova opoziva iz Vlade.

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u subotu je rekao da je HDZ sklon preslagivanjeu većine u Saboru i najavio da će HDZ,  ne podnese li Orešković ostavku, pokrenuti proceduru njegova opoziva. Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov je pak poručio da političku odgovornost snosi Karamarko.

Komentari (194)
  • Pa Petrov je spasitelj Hrvatske od Karamaraka,zašto bi on otišao,ima li on ijedan krimen za razliku od Garavog.Gdje to ima da najpošteniji odlaze.Vlast nam je puna Karamarkovih,Bandićevih,Mlakarovih-Dolovića,Vasa,KalmetaCrnoja...... a oni ostaju i traju.Ružo pozdravlja te Pero Čorak.

    5. 6. 2016,   12:14
  • Ružo zašto u isti koš stavljaš Karamarka i Petrova, kad se dobro zna tko je krivac ...

    5. 6. 2016,   12:20
  • Karamarko....domoljublje, svijest, državni interes, moral.......ha,ha,ha,ha ?????

    5. 6. 2016,   12:21