Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ruža Tomašić: Neki turisti su prvi put vidjeli požar i kanader

None Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Svi su cijelu noć pomagali, ali su za obranu mjesta najzaslužniji vatrogasci, poručila je europarlamentarka predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić

Europarlamentarka Ruža Tomašić, mještanka Brne na Korčuli, u srijedu ujutro za HRT ispričala je kako je protekla noć na srijedu tijekom koje su se vatrogasci, vojska i mještani borili s vatrenom stihijom. 

- Cijelu noć smo strepili, bojali smo se da vjetar ne okrene. Svi su pomagali, ali su za obranu mjesta najzaslužniji vatrogasci - rekla je Tomašić. 

Kazala je kako su turisti koji su se uplašili vatre već otišli s otoka. 

- Ima onih koji prvi put u životu vide požar i kanader. Kažem im da gledaju nas domaće, kad mi počnemo paničariti, onda je vrijeme za paniku. Hrvat Hrvatu pomaže kada je najteže - rekla je Ruža Tomašić. 

Komentari (196)
  • Gospođo Tomašić, covjek pomaze covjeku nije bitna nacionalnost. Ja sam Hrvatica, samo da ne mislite da sam dirnuta komentarom po nacionalnoj osnovi. Veliko HVALA svima koji su pomogli u gasnju požara na Korculi i Peljescu.

    22. 7. 2015,   08:30
  • ajde ružo lovi zmije

    22. 7. 2015,   08:55
  • Ružo ,sunce ti tvoje pa zašuti , "kad je najteže Hrvat Hrvatu pomaže", hoćeš reći da nam drugi nisu dobro došli pomoći.... da te plaćaju za svaku riječ HRVAT bila bi do sad milioner....

    22. 7. 2015,   09:09