Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ruža Tomašić: 'Neću u klub desničarke Marine Le Pen'

Neću se priključiti klubu koji je osnovala Marine Le Pen. Zadovoljna sam ECR grupom. Oni nisu skeptici nego eurorealisti. Dakle, EU da, ali kao zajednica suverenih država članica, kaže Tomašić...

Ostajem s Europskim konzervativcima i reformistima (ECR). Izjavila nam je to eurozastupnica Ruža Tomašić.

- Neću se priključiti klubu koji je osnovala Marine Le Pen. Zadovoljna sam ECR grupom. Oni nisu skeptici nego eurorealisti. Dakle, EU da, ali kao zajednica suverenih država članica - kaže.

Euroskeptici su se ujedinili i osnovali novi, krajnje desničarski klub. žele suzbiti migracije, spriječiti širenje islama i vratiti moć zemljama članicama. Savez Identitet i demokracija (ID) čine Nacionalno okupljanje francuske političarke Marine Le Pen, Liga zamjenika talijanskog premijera Mattea Salvinija, Alternativa za Njemačku (AfD) te nacionalisti iz Austrije, Finske i Danske. U klubu imaju 73 zastupnika. 

Komentari (29)
  • Zna li itko kakav je gospodarski program gospodje Tomasic? Useljenici, islam, suverenitet, to je sve lijepo no od toga se ne zivi. Uzgred budi receno, evropski parlament, sto je institucija u koju je izabrana gospodja Tomasic, nema nikakve ovlasti. Sve ovlasti su centralizirane u EK, ciji se clanovi ne biraju nego imenuju. Sve mi se cini da smo gospodju Ruzu poslali u Bruxelles na par tisuca eura mjesecne place, na rok od 4 godine. To ce joj bitno popraviti imovinsko stanje. Za imovinsko stanje hrvatskih biraca i nisam previse siguran.

    16. 6. 2019,   07:12
  • Zadovoljna je sa eurima. Rekla je da se više neće kandidirati, da će svoje mjesto prepustiti mlađima- i porekla. To njezinim biračima ne smeta. Zna se zašto. Dalje ne smijem pisati jer imam već 2 žuta i jedan crveni.

    16. 6. 2019,   06:13
  • Miske za sto si dobio 2 zuta I jedan crveni pa zar mi u RH nemamo pravo I slobodu govora.Ako netko od citatelja znade molim Vas odgovor ??????

    16. 6. 2019,   14:54