Obavijesti

News

Komentari 127

Ruža Tomašić želi da se Željka Markić kandidira za EU izbore

Ruža Tomašić želi da se Željka Markić kandidira za EU izbore
1

Ruža Tomašić komentirala je kako nema ništa protiv Željke Markić, a dodaje kako je puno njenih birača glasovalo za Markić na referendumu. Želi predsjednika vjernika

VIDEO

Predsjednica HSP-a Ante Starčević, Ruža Tomašić tražit će od HDZ-a dva mjesta na listi za europarlamentarne izbore, najavila je to u utorak navečer u emisiji Veto na Jabuci TV

Potvrdila je kako bi jedno mjesto bilo za nju, a drugo za nekoga iz njezine stranke koji bi nakon parlamentarnih izbora 2015. godine, kada ona planira odlazak u mirovinu, zamijenio nju.

- Ne tražimo dva mjesta zbog toga što ja planiram odlazak iz politike, već zato što mislim da mi toliko vrijedimo. Očekujem da ću postići još bolji rezultat od prošlog na nadolazećim europarlamentarnim izborima i zato mi nije toliko bitno koja ću biti na listi sa našim koalicijskim partnerom HDZ-om. Ali sve ćemo znati idući tjedan - rekla je Tomašić u emisiji Veto na Jabuci TV.

Prema njezinom mišljenju na toj zajedničkoj listi ima mjesta i za Željku Markić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imam dobro mišljenje o njoj. Iznimno je sposobna obzirom na to što je organizirala i napravila. Da, ona bi mi bila neka vrsta konkurencije kada bi krenula na europarlamentarne izbore, puno je mojih birača glasalo za nju na referendumu. Ali nemam ništa protiv nje i mislim da bi bilo dobro kada bi bila na našoj listi. Poštujem svaku odluku birača - rekla je Tomašić.

Odbija podržati Josipovića: Hrvatska mora imati predsjednika vjernika

Što se predsjedničkih izbora tiče, Tomašić nije željela odgovoriti bi li podržala bilo kojeg kandidata ili kandidatkinju HDZ-a, no Josipovića odbija podržati.

- Voljela bih da Hrvatska napokon ima predsjednika vjernika. Nakon Mesića i Josipovića, pa i Milanovića vrijeme je da u zemlji u kojoj je više od 80 posto vjernika izaberemo vjernika - rekla je Tomašić u emisiji Veto.

Tomašić odbacuje tezu kako početak pregovora Srbije oko ulaska u EU koristi za retoriku koja joj donosi glasove uoči europarlamentarnih izbora. Nije joj se svidjela teza kako joj nakon Milanovića prošle godine, ove uoči izbora na neki način pomaže Nikolić.

- Ja bih voljela da ovih problema nema. Ali oni su tu i o njima moramo pričati. Srbija ne može u EU ako se ne ispriča za zločine i agresiju, ako se četnički nadvojvoda Nikolić ne odrekne te titule, ako se ne riješi ratna odšteta i problem nestalih, ne možemo dozvoliti da Srbija zatvori poglavlja - rekla Tomašić koja tvrdi da njezine izjave o četnicima koji žive u Hrvatskoj i sanjaju Veliku Srbiju nije gašenje požara benzinom kako se voditelj izrazio.

Na kraju emisije Tomašić je najavila kako uskoro planira dovesti u Hrvatsku nekoliko europskih zastupnika i s njima proći kroz Neum na putu do juga kako bi oni vidjeli koliko je Hrvatskoj potrebno rješenje spajanja koridora na jugu bilo Pelješkim mostom ili podmornim tunelom koji Tomašić zastupa u EU parlamentu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...