Obavijesti

News

Komentari 7

S 3000 na 1000 kuna: Osijek smanjio uplate za novorođene

S 3000 na 1000 kuna: Osijek smanjio uplate za novorođene
1

Nikome se ne ispričavam niti opravdavam, kao odgovoran čovjek povlačim poteze koji su realno i jedino mogući - rekao je gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić

VIDEO

Trebamo se suočiti i s teškim odlukama, rekao je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić izvješćujući javnost da od 15. travnja počinju primjenjivati novu mjeru o izdvajanju novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta. 

Tako će se iz osječke gradske kase umjesto dosadašnjih 3.000 kuna izdvajati 1.000 kuna za svako novorođeno dijete, a od te mjere je izuzeto tek tisuću najugroženijih obitelji koji će i dalje dobivati 3.000 kuna za opremanje novorođenčadi. Tako je umjesto prošlogodišnjih 4.841.000 kuna ove godine u proračunu osigurano tek dva milijuna kuna, a već je isplaćeno 1.200.000 kuna.

U osječkoj gradskoj upravi su nepopularnu mjeru iskoristili i da ukažu kako i gradovi poput Rijeke, Vinkovaca ili Vukovara za svoju novorođenu djecu također uplaćuju po 1.000 kuna, Split i Zadar po 2.000 kuna, Zagreb 1.800 kuna za prvo, 3.600 kuna za drugo, a 5.400 kuna za treće dijete.

Ove mjere ne pokazuju da je Grad pred bankrotom! Želim samo odgovoriti onima čije kritike će doći, a koji su nas doveli u ovu situaciju da je sve osiromašeno. 

- E, njima odgovaram da je ova mjera i zbog toga što su oni ukinuli 20.000 radnih mjesta, što su ukinuli industriji, što su komarce plaćali 14 milijuna kuna kad komaraca nije ni bilo, što su za skupljanje životinjskih lešina plaćali 400.000 kuna, a ne 40.000 koliko mi plaćamo, što za pse lutalice su izdvajali 1.300.000 kuna, a mi 300.000 kuna itd. Mi nemamo drukčiji izlaz iz ove situacije, nikome se ne ispričavam niti opravdavam, kao odgovaran čovjek povlačim poteze koji su realno i jedino mogući - rekao je Vrkić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca