Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

S kanisterima punim benzina ušao u katedralu u New Yorku!

Policajci su čovjeka priveli, rekao je John Miller iz odjela njujorške policije za obavještajne i protuterorističke djelatnosti. Upitan je li motiv terorizam, Miller je odgovorio da je "prerano da bi se to moglo utvrditi"

Tridesetsedmogodišnji muškarac u srijedu navečer ušao je u katedralu sv. Patricka u New Yorku s dva kanistera puna benzina, tekućinom za upaljače i upaljačima, rekla je policija.

Muškarac je ušao u katedralu na Manhattanu oko 20 sati i sukobio se s čuvarima, rekla je njujorška policija.

Kad se okrenuo da ode, benzin se prolio na pod, a čuvari su obavijestili policiju koja je stajala vani.

Policajci su čovjeka nakon ispitivanja priveli, rekao je John Miller iz odjela njujorške policije za obavještajne i protuterorističke djelatnosti.

- Čovjek koji ušeta u slavnu lokaciju poput katedrale sv. Patricka noseći preko četiri galona benzina, dvije boce zapaljive tekućine i upaljače, nešto je što izaziva ozbiljnu zabrinutost - rekao je Miller novinarima ispred katedrale.

Upitan je li motiv terorizam, Miller je odgovorio da je "prerano da bi se to moglo utvrditi".

Miller je primijetio da se incident dogodio dva dana nakon požara u kojemu je stradala pariška katedrala Notre Dame.

- To je indikator nečega što bi moglo biti vrlo sumnjivo - rekao je.

Tri dominantno crnačke crkve u Louisiani izgorjele su između 26. ožujka i 4. travnja.

Čovjek je policiji rekao da je išao prečicom kroz katedralu da od Pete avenije dođe do Avenije Madison je njegov kombi ostao bez goriva, dodao je Miller. Kad je policija provjerila vozilo, ustanovila je da nije bez goriva, na temelju čega je čovjek uhićen, rekao je Miller.

- Poznat je policiji i istražujemo njegovu pozadinu - kazao je i dodao : 'Ne znamo kako razmišlja, koji su mu motivi'. 

Komentari (51)
  • Crkva ili ne, namjerno potpaljivanje je cisti terorizam!

    18. 4. 2019,   09:41
  • Tako nekako je nastradala i Notre Dame samo što su to prisiljeni tajiti jer kad bi to javno obznanili u Parizu ( čak i u drugim dijelovima Europe) bi izbio veliki kaos na ulicama, a u Francuskoj pravi pravcati nezaustavljivi građanski rat. A već i sada tamo nije baš sve bajno. Macron je u velikim problemima. To je moje mišljenje.

    18. 4. 2019,   10:34
  • Kakav naivac je taj Amer, pa di ćeš sa kanisterom u crkvu ? Benzin se fura u cijevima za skelu, tako da te nitko ne skuži, a i oni koji te skuže , biti će cenzurirani...

    18. 4. 2019,   09:59