Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

S brodice u plamenu kod Ista spasili su obitelj iz Slovenije

None Foto: snimio čitatelj 24sata 4

Spriječeno je onečišćenje mora, a nedugo nakon gašenja požara oko 21 sat brodica je potonula na dubinu od jednog do dva metra na poziciji sidrenja

Četveročlana slovenska obitelj spašena je u utorak navečer s brodice na kojoj je izbio požar kod otoka Ista, a nije bilo ozlijeđenih niti onečišćenja mora iako je brodica u požaru u potpunosti izgorjela i potonula.

 Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je u srijedu da je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru oko 19 sati zaprimila dojavu očevidaca o pomorskoj nesreći u uvali Široka na otoku Istu, odnosno o požaru na brodici.

 Očevidci su brodolomce privatnom brodicom evakuirali na obalu otoka, a uz lučku kapetaniju i pomorsku policiju odmah su angažirani pripadnici mjesnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva te Javne vatrogasne postrojbe Zadar.

Foto: MMPI

 Spriječeno je onečišćenje mora u slučaju istjecanja pogonskog goriva iz brodskih spremnika, a nedugo nakon gašenja požara oko 21 sat brodica je potonula na dubinu od jednog do dva metra na poziciji sidrenja.

 Pripadnici Lučke kapetanije Zadar su slovensku obitelj potom prevezli u Zadar, a u tijeku je očevid.

Komentari (7)
  • Paradajz turisti ovi Janezi, bolje da nit ne dolaze. Možemo mi sa Njemcima bolje zaradit.

    22. 8. 2019,   15:12
  • Opet vatreni janezi

    14. 8. 2019,   13:56