Obavijesti

News

Komentari 238

S kim će Most u savez? 'Papir trpi, svi će pristati na baš sve'

S kim će Most u savez? 'Papir trpi, svi će pristati na baš sve'
2

Možda bi do jučer rekao da SDP ima šanse sastaviti neku većinu, ali sada mi se čini da je HDZ bliži tomu, rekao je Ivan Rimac, a s tim se složio i Ivo Banac

VIDEO

SDP i HDZ odgovorili su na prijedloge reformi koje je ponudio Most. Što su prihvatili, a s čime se ne slažu? Kakvi su mogući raspleti najnovijih problema u Mostu? Situaciju o postizbornom procesu u HRT-ovoj emisiji Otvoreno komentirali su politički analitičari, prof. dr. sc. Ivo Banac, prof. dr. sc. Ivan Rimac, prof. dr. sc. Ivan Šiber i stručnjakinja za političke komunikacije, Milica Vučković.

Šiber: Većina će biti veća nego se pretpostavlja

Ivan Šiber smatra da će buduća saborska većina biti veća nego se pretpostavlja jer će Bandićeva dva zastupnika i Čačić, pretpostavlja, sigurno biti dio vladajuće cjeline. Komentirao je i mandat neke buduće Vlade. 

- U svakom slučaju, ona velika politička stranka kojoj se Most prikloni u slučaju neuspjeha predloženih reformi, doživjet će debakl na sljedećim izborima - uvjeren je Šiber. 

Rimac: Čini mi se da je HDZ bliži sastavljanja većine

- Možda bi do jučer ili prekjučer rekao  da SDP ima šanse sastaviti neku većinu, ali sada mi se čini da je HDZ bliži tomu - rekao je Ivan Rimac. 

Ne slaže se s tvrdnjom prof. Banca da je Prgomet igrač SDP-a, već da je samo protiv HDZ-a s čijim vodstvom ima nerazriješene račune. Napomenuo je i kako naši birači koji biraju protestne stranke ne pitajući pritom što one nude.

- Moje su informacije također da je HDZ također blizu da sklopi većinu - potvrdio je informacije prof. Rimca Ivo Banac. 

- Velika koalicija nije opcija, ali možda oni (Most) to ne znaju - rekao je Banac. Izjavio je da se u ovom političkom kontekstu osjeća potreba za nekom vodećom snagom u koaliciji.  

Banac: Prgomet i Petrina su igrači SDP-a

- Most je vrlo raznolika grupacija, no mislim da postoje dvije ključne ličnosti: Prgomet i Petrina koji su pokušali sklopiti različita savezništva, posve različito od onoga što je Petrov zamišljao - istaknuo je i dodao da smatra da su Prgomet i Petrina igrači SDP-a.

'Komunikacija kao i u kampanji - međusobna prepucavanja'

- Komuniciraju kako su komunicirali u kampanji – loše, jer se i dalje međusobno prepucavaju - izjavila je Milica Vučković o političkom komuniciranju i istaknula je da joj se čini kako je Zoran Milanović ponovno opet u svom bahatom naletu. Smatra i da se postizborni period sveo na kalkuliranje mandatima, umjesto da se iskoristi za kvalitetne pregovore. 

- Papir trpi sve, svi će pristati na sve - uvjerena je Vučković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 238
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa