Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

S. Koreja opet testirala 'super veliki višestruki raketni bacač'

None Foto:

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un nadgledao je u subotu testiranje "super velikog višestrukog raketnog bacača", izvijestila je agencija KCNA u nedjelju.

Sjeverna Koreja je ispalila u subotu dvije balističke rakete kratkog dometa u more kod svoje istočne obale, priopćila je južnokorejska vojska, što je zadnji u nizu njezinih raketnih pokusa, sedmi po redu otkako su pregovori o denuklearizaciji u zastoju.

Fotografije koje su objavili sjevernokorejski državni mediji prikazuju lansiranje raketa.

Analitičari kažu kako se čini da je to najmanje četvrti novi raketni sustav koji je Pjongjang pokazao otkako je pregovarački proces zaustavljen nakon neuspješnog drugog summita američkog predsjednika Donalda Trumpa i Kima u Hanoiu u veljači.

Kim je rekao da "mladi znanstvenici koji obećavaju" stoje iza novog raketnog sustava te da su oni "dragocjeno blago zemlje", prenijela je KCNA.

Niz raketnih pokusa smatra se odgovorom na nedavne američko-južnokorejske vojne vježbe za koje je Pjongjang rekao da su proba za invaziju na Sjevernu Koreju.

Pjongjang i Washington trenutačno pokušavaju ponovno pokrenuti pregovore o sjevernokorejskom nuklearnom programu i ekonomskim sankcijama.

(mz)

Komentari (4)
  • ....opet testirala 'super veliki višestruki raketni bacač'...bacač, sira...za dragoga kim sir jong una..

    25. 8. 2019,   14:03
  • Samo testirajte jer bez tih raketa davno bi vam Amerika uvela ljepotu demokracije kao u Siriji , Iraku , Afganistanu , Libiji , itd , itd ......

    25. 8. 2019,   17:12
  • Zbog tog testiranja će vjerojatno sad kod njih od gladi umrijeti 500-ak ljudi, al nek se vidi nadmoć !

    25. 8. 2019,   14:40