Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

S lažnom diplomom radila je u školi, htjela je biti i ravnateljica

Ne bih htio iznositi nikakve pojedinosti vezane za slučaj. Napravili smo sve što nam je naložilo Ministarstvo. To je sada u daljnjem postupku i u rukama Državnog odvjetništva u Pazinu, kazao je ravnatelj Hinek

U Osnovnoj školi Mate Balota u Bujama prije otprilike mjesec dana otkrivena je lažna diploma. Potvrdio je to i ravnatelj Dražen Hinek, koji je nedavno proveo reviziju diploma i svjedodžbi među svojim zaposlenicima, po naputku Ministarstva obrazovanja i znanosti. 

Vlasnica "diplome" u Bujama je radila u razrednoj nastavi više od 20 godina. Koliko je poznato, to je prvi slučaj falsificirane isprave u Istri, piše Glas Istre

- Ne bih htio iznositi nikakve pojedinosti vezane za slučaj. Napravili smo sve što nam je naložilo Ministarstvo. To je sada u daljnjem postupku i u rukama Državnog odvjetništva u Pazinu, kazao je ravnatelj Hinek.

Žena s krivotvorenom diplomom, rekao je Hinek, više nije zaposlena u OŠ Mate Balota Buje. Naglasio je da je on trenutno u svom prvom mandatu ravnatelja i da bi radije pričao o nekim drugim, ljepšim stvarima koje se tiču škole, te da po pitanju lažne diplome nema daljnjih komentara.

S nevažećom diplomom na mjestu učiteljice razredne nastave bila je, neslužbeno doznaje Glas Istre, zaposlena preko 20, gotovo 30 godina. Osim što se na temelju lažne diplome fakulteta kojeg nije završila zaposlila u Bujama, učiteljica je s tim krivotvorenim dokumentom naknadno upisala, ali i završila dodatni stupanj pedagoškog usmjerenja. Također, u nekoliko se navrata prijavljivala na natječaj za radno mjesto ravnateljice, no Školski odbor je nikad nije izabrao na tu funkciju.

Tema: Hrvatska

Komentari (62)
  • možda nije školovana ali je ambiciozna :)

    6. 6. 2019,   09:48
  • Na pocetku je prevladavala teza da su sve lazne diplome u RH donesene iz BiH. Kolo srece se okrece 😎

    6. 6. 2019,   09:36
  • Da je barem tako samo u prosvjeti. Evo, kod nas "prodaje maglu" žena sa trećim stupnjem srednješkolskog obrazovanja na mjestu visoke stručne spreme, glumata kao nekakva šefica i tako već više od 20 godina i nikome ništa. Ali nije ona jedina. Ali ti svi su kod nas došli preko veze i političkih kanala i u njih se ne dira.

    6. 6. 2019,   09:45